• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2025 - Gerede
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Türk Astronot Tuva Cihangir Ataseve, Kocaeli’de Bilim Meraklılarıyla Buluştu

Türk Astronot Tuva Cihangir Ataseve, Kocaeli’de Bilim Meraklılarıyla Buluştu

turk astronot tuva cihangir ataseve kocaelide bilim meraklilariyla bulustu vKK7va9R.jpg

Türkiye’nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever, Kocaeli’de bilim ve uzay meraklılarıyla bir araya geldi.

Bilim ve teknolojiyi yaygınlaştırmak, geliştirmek amacıyla düzenlenen 4. Türkiye Bilim ve Teknoloji Merkezleri Zirvesi, Kocaeli Uluslararası Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

Etkinlikte, Atasever ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileriyle birlikte bilim ve uzay meraklılarına uzay yolculuğu hakkında bilgiler verdi. Mikro yer çekimi ortamında gerçekleştirdiği bilimsel deneylere ilişkin sunum yaptı.

Atasever, Türkiye’nin uzay geleceğini hayal ettikçe uzay çalışmalarının ülkeye katacağı fırsatları düşündüğünde vazgeçmek yerine şevkle çalıştığını belirterek, “Uzay çalışmalarını şemsiye olarak kullanıp yapay zeka, robotik ve kompleks üretim sistemleri üzerine önemli tecrübeler elde edip bu çerçevede uzay özel sektörümüzü kuvvetlendirip yüksek nitelikli istihdam sağlayan, yüksek katma değer üreten ekosistemi inşa edebiliriz. Bu da Türkiye’nin daha müreffeh geleceğe ulaşmasında çok önemli rol oynuyor. Bu düşünce beni o zorluklar karşısında diri tuttu diyebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Atasever, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türk Astronot Tuva Cihangir Ataseve, Kocaeli’de Bilim Meraklılarıyla Buluştu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir