Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde babasından kalan arsası karşılığında villa ve daire sahibi olduktan sonra, bir takas teklifi üzerine tüm mülklerini kaybettiğini iddia eden 77 yaşındaki Ahmet Aytan’ın hikâyesi kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.
Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, Aytan’a ulaşarak gerekli sosyal incelemeyi yaptı. Aytan’ın Zonguldak Huzurevi’ne yerleştirildiği öğrenildi.
Ahmet Aytan, bir takas teklifi üzerine tüm mülklerini kaybettiğini ileri sürerek, bu nedenle kış günü elektriksiz bir barakada yaşamak zorunda kaldığını ifade etmişti. Aytan, B.S. ve R.T. hakkında “nitelikli dolandırıcılık” iddiasıyla savcılığa başvurmuştu.
Olayın ardından harekete geçen sosyal hizmet birimleri, Aytan’ın barakada kalmasına neden olan şartları göz önünde bulundurarak hızlı bir değerlendirme yaptı. Aytan’ın huzurevine yerleştirildiği ve sürecin yakından takip edildiği belirtiliyor.
Savcılığa yapılan suç duyurusuna ilişkin adli işlemler sürüyor.
(AA)


















