1. Haberler
  2. Genel
  3. Zonguldak’ta 57 Yıldır Terzilik Yapıyor

Zonguldak’ta 57 Yıldır Terzilik Yapıyor

zonguldakta 57 yildir terzilik yapiyor 2hZZFeur.jpg

Zonguldak’ta terzilik mesleğini 57 yıldır sürdüren İlhan Kartal, mesleğe ilk adım attığı günden bu yana duyduğu heyecanı koruyor.

Alaplı ilçesinde 1968 yılında ağabeyinin yanında çırak olarak başlayan Kartal, yıllar içinde kazandığı deneyim ve bilgi ile terzilik mesleğini aynı titizlikle devam ettiriyor.

Kartal, 33 yıldır rampalı çarşı olarak bilinen iş hanındaki 10 metrekarelik dükkanında vatandaşlara hizmet veriyor. Terzilikten kazandığı gelirle üç çocuğunu üniversitede okutan Kartal, kızıyla birlikte çalışmanın mutluluğunu yaşıyor.

Mesleğini severek yaptığını belirten Kartal, “Gençlere de tavsiye ederim. Bir süredir kızımı da bu meslekte yetiştirmeye çalışıyorum. Terzilik çırak yetişmediği için bitme noktasına geldi. Bu konuda biraz endişelerim var,” diye konuştu.

İlhan Kartal, terzilik mesleğinin gençler arasında daha fazla tercih edilmesi gerektiğini düşündüğünü ifade etti.

(AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Zonguldak’ta 57 Yıldır Terzilik Yapıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gerede Medyatakip