Zonguldak’ta öğleden sonra başlayan sağanak, kent merkezinde etkili oldu. Yağmura hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar pazar brandalarının ve iş yeri saçaklarının altına sığındı.
Alışveriş için sokağa çıkan vatandaşların bir kısmı yağmurun dinmesini beklerken bazıları kapalı alanlara koştu. Yağışa hazırlıklı olanlar şemsiyeleriyle yollarına devam etti. Sağanakla birlikte kent merkezinde trafik yoğunluğu oluştu. Yağmur zaman zaman etkisini sürdürdü.
Meteorolojiden sel ve su baskını uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 3 Kasım’da yayımladığı uyarıyla Zonguldak’la birlikte Bartın, Düzce, Sinop ve Kastamonu’nun kuzey kesimlerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Yağış miktarının yerel olarak metrekareye 21 ila 50 kilogram arasında olabileceği tahmin ediliyor. Sarı kodlu uyarının 4 Kasım Çarşamba günü saat 12.00 ile 5 Kasım Perşembe günü saat 18.00 arasında geçerli olduğu bildirildi. Meteoroloji, kuvvetli yağış nedeniyle oluşabilecek sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.
(Haber Merkezi)

















