2016 yılı 3. koordinasyon toplantısı

featured

2016 yılının üçüncü koordinasyon toplantısı ilçemiz Gerede’yi temsilen Gerede Kaymakamı Arslan Yurt ve Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın katılımıyla İl’de yapıldı

Yatırım ve sektörel gelişmeleri değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu’nun 2016 yılı 3’üncü dönem toplantısı, Bolu Valisi Aydın Baruş başkanlığında yapıldı.

Vali Baruş toplantının başında 15 Temmuz tarihinde Fethullahçı terör örgütü ve paralel devlet yapılanması terör örgütü tarafından askeriyemiz içerisindeki bazı unsurlarla işbirliği yaparak anayasal düzenimizin ortadan kaldırılması, temel hak ve hürriyetlerin ihlal edilmesi ve Türkiye’de karanlık bir rejim kurma hevesiyle girişilen darbe teşebbüsünü lanetledi ve bu girişimde şehit olan vatandaşlarımız, polislerimiz ve askerlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunularak, ruhlarına Fatiha okundu.

Bolu İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı salonunda yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısına Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri katıldı.

“Milli iradenin şahlanışını tüm dünya gördü”

Toplantı öncesinde bir konuşma yapan Bolu Valisi Aydın Baruş, “15 Temmuz tarihinde Fethullahçı terör örgütü paralel devlet yapılanması terör örgütü tarafından askeriyemiz içerisindeki bazı unsurlarla işbirliği yaparak anayasal düzenin ortadan kaldırılması, temel hak ve hürriyetlerin ihlal edilmesi ve Türkiye’de karanlık bir rejim kurma hevesiyle girişilen darbe teşebbüsünü lanetliyorum. Bu demokrasi mücadelesinde meydanlara sahip çıkan,  milli iradenin şahlanışını tüm dünyaya göstererek bu darbe heveslilerinin ve bunların köleleri olmaya hazır kişilerin heveslerini kursaklarında bırakan milletimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu vesileyle de bu demokrasi ve hürriyet mücadelesinde hayatını kaybeden vatandaşlarımız, polislerimiz ve askerlerimize rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı ve şehitlerimiz için 1 dakikalık Saygı Duruşunda bulunuldu ve ruhlarına Fatiha okunduktan sonra toplantıya başlanıldı.

Toplantının açılışında Vali Baruş, yürütülen projeler ile ilgili bilgiler verdi. 1 Ocak – 26Temmuz 2016 dönemi itibari ile il genelinde 118’i Bölge Müdürlükleri, 10’u Üniversite, 2’si Cumhuriyet Başsavcılığı,17’si İl Özel İdaresi, 116’sı İl Müdürlükleri, 114’ü  Kaymakamlıklar (Köylere Hizmet Götürme Birlikleri) ve 130’u Belediyelere ait olmak üzere toplam 507proje yürütüldüğünü ifade eden Vali Baruş, proje bedellerinin toplamının 2 milyar 270 milyon TL, yılı ödeneklerinin ise 211 milyon 607 bin TL olduğunu ve ödeneklerin dönem harcamasının da 76 milyon 577 bin TLolduğunu belirtti.

Bu ödeneklerin yüzde 27’si ulaştırma, yüzde 22’si eğitim, yüzde 19’u diğer kamu hizmetleri, yüzde 8’i enerji, yüzde 6’sı tarım, yüzde 5’i turizm, yüzde 4’ü orman, yüzde 4’ü inşaat, yüzde 3’ü spor, yüzde 2’si sağlık sektörüne ait olduğu belirtildi.

2016 yılı 3. dönem İl Koordinasyon Kurulu değerlendirme toplantısında ayrıca Belediye yatırımları hakkında da detaylı bilgiler verildi. Bu bilgilerde belediyelerin proje bedelleri toplamının 101  milyon87 bin TL olduğu, yıl ödeneklerinin 14 milyon 8333 bin TL olduğuyıl ödenekleri harcamasının ise 37 milyon 361 bin TL olduğu ifade edildi.

Kurumlardan alınan bilgilere göre hazırlanan değerlendirme raporunda 507 projeden, 142’sinin proje aşamasında, 19’unun yaklaşık maliyetinin araştırma aşamasında, 74’ünün ihale safhasında, 7’sinin ihalesinin yapıldığı, 384’ünün yer tesliminin yapıldığını ve 176’sının da halen devam ettiğini, projelerden 155’inin ise tamamlandığıbelirtildi.

Hangi sektörde ne kadar proje yapıldığı ile ilgili bilgilerin de yer aldığı raporda eğitim alanında 27, enerji alnında 52, inşaat 7, madencilik 3, orman 8, sağlık 15, spor 9, tarım 35, turizm 48, ulaştırma 85, diğer kamu hizmetleri alanında 218 proje yürütüldüğü ifade edildi.

Vali Baruş’un konuşmasının ardından toplantının birinci bölümünde Bölge Müdürleri, ikinci bölümünde ise İl Müdürleri kendi kurumları ile ilgili Bolu’da yürütülen ve yapımı programlanan yatırım ve projeler, projelerin ne kadarının tamamlandığı, projelerinin toplam maliyetleri, yıl ödenekleri vb. konular hakkında bilgiler verdiler ve kurumları ile ilgili sorulan soruları cevaplandırdılar. Kürsüye gelen Bölge Müdürleri ve İl Müdürleri konuşmaları öncesinde 15 Temmuz’da Fethullahçı terör örgütü ve paralel yapı tarafından ülkemizin anayasal düzenine karşı gerçekleştirilen kalkışma hareketini şiddetle lanetlediklerini, şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılara ise acil şifalar dileklerini ilettiler.

Toplantının sonunda bu toplantının ülkemiz ve ilimize hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Bolu Valisi Aydın Baruş, Bölge Müdürleri ve İl Müdürlerine “İşlerinizi sıkı bir şekilde takip edin.  Biz kamu görevlileri olarak her zaman vatandaşın hizmetkarıyız. Bunu hiç unutmayın. Bulunduğunuz yerler sizlere emanettir, o emanete sahip çıkın. Tıpkı milletimizin 15 Temmuz’da iradesine sahip çıktığı gibi. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2016 yılı 3. koordinasyon toplantısı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir