2400 ÖĞRENCİYE DİŞ MACUNU DAĞITILDI

Gerede’de öğrenim gören okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine diş fırçası ve diş macunu dağıtımı yapıldı.

Fatma Seyit Mehmet Eren Anaokulu ve Yenimahalle İlkokulu’ndaki Diş Fırçası ve Diş Macunu dağıtımına Kaymakam Arslan Yurt, Kaymakam Adayı Ömer Faruk Güngen ve Milli Eğitim Müdürü Mustafa Camcı’da katıldı.

Kaymakam Arslan Yurt, katıldığı programda, öğrencilere diş sağlıklarını ihmal etmeleri gerektiğini, büyüdüklerinde sağlıklı dişlere sahip olmanın şimdiden kazanılacak alışkanlıklara bağlı olduğunu belirtti.

Bolu Valiliği tarafından yürütülen “Temiz İnsan Temiz Toplum” Projesi kapsamında Gerede’de 2400 okul öncesi ve ilkokul öğrencisine diş macunu ve diş fırçası dağıtımı yapıldı.   

Konuya ilişkin Kaymakam Arslan Yurt, “Bolu Valiliğinin bu yıl başlatmış olduğu “Temiz Toplum Temiz İnsan Projesi” farklı uygulamalarla devam ediyor. Projenin ilk diliminde özellikle okul ve camiler başta olmak üzere toplu yaşam yerlerinde tuvalet kullanma kültürünün geliştirilmesi, tuvalet ve lavabolara sıcak su sistemlerinin getirilmesi, sıvı sabun, tuvalet kağıdı ve havlu kağıt kullanmanın teşvik edilmesi için çalışma başlatılan projede ikinci olarak çocukların diş hastalıklarından korunması hedef alındı.”dedi. 

Proje ile anasınıfı, anaokulu ve ilköğretimdeki öğrencilerin hedef kitle olarak belirlendiğini belirten Yurt, “Öğrencilerimize diş fırçası, diş macunu, eğitici broşür ve diş fırçalama takip cetvelli temsili “Cesaret ve Kahramanlık Diploması” dağıtıldı. Proje ile erken yaşta diş temizliği kültürü sağlamak ve sonuçta kalp ve böbrek başta olmak üzere çok sayıda hastalıklara sebep olan diş çürüklerinin önüne geçmek amaçlanıyor.”ifadelerine yer verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2400 ÖĞRENCİYE DİŞ MACUNU DAĞITILDI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir