Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Gerede ilçesinde düzenlenen Adalet Sarayı Temel Atma Töreninde; “Gazze’de 21. Yüzyılın En Büyük Soykırımı Yaşanıyor, İsrail Bir Terör Devletidir” dedi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail’in Gazze’ye yönelik işgal planına sert sözlerle tepki göstererek, “İşgalci İsrail bir terör devletidir, yöneticileri günü geldiğinde uluslararası hukuk önünde hesap verecek” dedi.
“Sözün Bittiği Yerdeyiz”
Bolu’nun Gerede ilçesinde gündemi değerlendiren Tunç, Gazze’de yaşanan saldırıların insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirtti. Çocukların açlıktan öldüğüne dikkat çeken Tunç, “Çocukların açlıktan öldüğü 21. yüzyılda sözün bittiği yerdeyiz” ifadesini kullandı.
İsrail Güvenlik Kabinesi’nin Gazze’yi işgal planını ise “uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler sözleşmelerine aykırı, sözde bir plan” olarak nitelendirdi.
“Batı’nın Çifte Standardı”
7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de kadın, çocuk demeden yapılan saldırıların tarihin en büyük soykırımlarından biri olduğunu dile getiren Tunç, “Batılı ülkelerin İsrail’e destek vermesi, kadın ve çocuk haklarını savunanların sessiz kalması tam bir çifte standarttır” dedi.
“Bundan Kaçış Olmayacak”
Bosna’da soykırım yapanların uluslararası hukuk önünde yargılandığını hatırlatan Tunç, “İşgalci İsrail’in yöneticileri de günü gelecek cezalarını çekecekler. Bundan kaçış olmayacak” ifadelerini kullandı.
“Türkiye Filistin’in Yanında”
Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Filistin davasını her platformda savunmaya devam edeceğini belirten Bakan Tunç, “Mazlum Filistin halkının yanında olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.
(Haber Merkezi)