Gerede İlçe Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Birimi hekimi Dr. Esra Esma Hakikatoğlu tarafından belirlenen 5 okulda 500’den fazla öğrenci ve eğitimciye bilgi aktarımı yapıldı.
Dünya Sağlık Örgütü öncülüğünde her yıl kutlanan Dünya Aşı Haftası kapsamında, Gerede İlçe Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Birimi tarafından öğrencilere ve öğretmenlere yönelik farkındalık çalışmaları yürütüldü.
Gerede’deki çeşitli okullarda düzenlenen bilgilendirme eğitimleri, İlçe Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Birimi hekimi Dr. Esra Esma Hakikatoğlu tarafından verildi.
Sunumda, aşının sadece bireysel değil, toplumsal koruma sağladığı vurgulandı.
Dr. Hakikatoğlu, bağışıklamanın hastalıkları önlemede etkin ve ekonomik bir yöntem olduğunu belirterek, aşıyla önlenebilir hastalıkların ciddi sağlık sorunlarına yol açmadan kontrol altına alınabileceğini ifade etti.

“Aşılama yalnızca bireyi değil, toplumu da korur”
Aşılamanın, bebekler, yaşlılar ve kronik rahatsızlıkları olan bireyler gibi risk grubundaki insanları koruma altına aldığını belirten Dr. Hakikatoğlu, bu uygulamanın toplum sağlığı açısından vazgeçilmez olduğunu dile getirdi.
Aşılama, tıbbın en büyük başarı hikâyelerinden biri olarak gösteriliyor ve her yıl milyonlarca insanın hayatını kurtarıyor.
Dünya Aşı Haftası etkinlikleri kapsamında Gerede’de yürütülen bu bilinçlendirme çalışmaları, öğrenciler ve öğretmenler başta olmak üzere toplumun sağlık okuryazarlığını geliştirmek açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
(Haber: Münire Karabulut)