Gerede Kaymakamlığı’nın himayesinde, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, 15-16 Şubat 2025 tarihlerinde ilçemizde görev yapan öğretmenler ve antrenörlere yönelik Oyun Liderliği ve Hakem Kursu düzenlendi.
Kurs, Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından gerçekleştirildi. Kurs, önümüzdeki aylarda Gerede’de yapılacak Geleneksel Çocuk Oyunları Ligi için önemli bir adım oldu.
İlçedeki ilkokul 3. ve 4. sınıf, ortaokul 5. ve 6. sınıf öğrencilerine Mendil Kapmaca ve Sek Sek gibi geleneksel çocuk oyunlarının öğretilmesi amacıyla verilen eğitimler yoğun ilgiyle tamamlandı.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Haydar Çetinkaya’nın verdiği bilgilere göre eğitimler, katılımcılara oyun liderliği ve hakemlik konularında kapsamlı bilgiler sunarak, geleneksel oyunların doğru ve güvenli bir şekilde oynatılmasına olanak sağlayacak.
Kursun ardından öğretmenler ve antrenörler, öğrencilere bu oyunları öğretme konusunda daha donanımlı hale gelecekler.
(Haber: Meral Bınar)