Demirciler mahallesi riskli alan kentsel dönüşüm projesi fay hattı ve fay hattının kuzeyinde kalan taşınmazların yıkımına başlanılacak. İhale 18 Ocak 2023 Çarşamba günü yapılacak. Taşınmazların 15 Ocak 2023 tarihine kadar boşaltılması gerekiyor.
Gerede ilçesi Demirciler mahallesi sakinlerinin uzun zamandır beklediği uzlaşmaların tamamlanmasından itibaren; Riskli Alan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, fay hattı ve fay hattının kuzeyinde bulunan çarpık yerleşim ile can ve mal güvenliği açısından riskli binalardan oluşan, altyapısı yetersiz bölgelerin, afet ve deprem risklerine karşı, halkın ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde yenilenerek, daha güvenli, sağlıklı, konforlu yaşam alanlarının oluşturulabilmesi adına; Taşınmazların 15.01.2023 tarihine kadar boşaltılması için, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan tahliye tebligatları hak sahiplerine gönderilmiş olup, alanın tahliyesi ile ilgili süreçte sona yaklaşılmaktadır. Alanda bulunan yaklaşık 130 adet yapının yıkımına yönelik olarak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Belediyeye vermiş olduğu yetkiye istinaden, 18.01.2023 tarihinde yıkım ihalesi yapılacaktır.
İhalenin sonlandırılmasının akabinde, yıkım çalışmalarına başlanılacak olup, alanda bulunan vatandaşların bir mağduriyet yaşamamaları için, tahliye işlemlerini hızlandırmaları ve konuya ilişkin gerekli hassasiyeti göstermeleri önemle rica olunur, denildi.