1. Haberler
  2. Güncel
  3. Türkiye’de Bir İlk; Gerede’de Tarihe Geçti

Türkiye’de Bir İlk; Gerede’de Tarihe Geçti

müze koy

Yazar Ülkü Gözen Stewart, çok sevdiği kedisi adına kaleme aldığı “Esmer Kedi Cafer” adlı çocuk kitabıyla Türkiye’de bir ilki yaşattı. Gerçek bir kediye ilk kez ödül verilmesinin yanı sıra, kedinin patiği de Gerede ilçesinde yer alan müzede sergilenmeye başlandı.

Çocuk kitabı yılın en iyi eseri seçildi

Stewart’ın yazdığı Esmer Kedi Cafer, Yılın En İyi Çocuk Kitabı seçilerek Altın Melek Ödülüne layık görüldü. Bu özel kitapta yazar, engelli bir kedi olan Esmer Kedi Cafer’in yaşam mücadelesinden yola çıkarak, “yaşamanın, sevmenin ve sevilmenin engel tanımadığını” çocuklara anlatıyor.

Esmer Kedi Cafer artık köşe yazarı

Ayrıca Esmer Kedi Cafer, Onur Akay Medya’da köşe yazarı olarak da yer almaya başladı. Bu yazılarda çocuklara hayvan sevgisi aşılanıyor ve tüm canlılara saygı duyulması gerektiği vurgulanıyor.

Müzedeki ilk pati: Gerede’de tarihe geçti

Kedinin patiği ise Türkiye’de bir başka ilke daha sahne oldu. Gerede MYO’da görevli Doç. Dr. Nurettin Akçakale tarafından 2012 yılında kurulan ve içinde ünlü sanatçılardan gazetecilere pek çok ismin ayakkabılarının yer aldığı Gerede Yaşayan Ayakkabı Müzesi’nde ilk kez bir kediye ait iz sergilenmeye başlandı.

Esmer Kedi Cafer’in patiği, yazar Stewart’ın girişimiyle müzede ziyarete açıldı.

(Haber: Sezai Ozan Dolgun)

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’de Bir İlk; Gerede’de Tarihe Geçti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir