1. Haberler
  2. Kültür & Sanat
  3. Giresun’da Şiirlerle Dolu Bir Hayat

Giresun’da Şiirlerle Dolu Bir Hayat

Giresun’da huzurevinde yaşayan 76 yaşındaki Şenel Yaman, kaleme aldığı şiirlerle dikkat çekiyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün desteğiyle “Huzurdan Sesler” adıyla bir kitap oluşturdu. Eşini kaybettikten sonra 3,5 yıl önce Giresun Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşamaya başlayan Şenel Yaman, boş zamanlarını şiir yazarak değerlendiriyor.

Bu süre zarfında farklı temalarda çok sayıda şiir yazan Yaman, hayalini gerçekleştirmek için Giresun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden destek aldı. Şiir yazmanın kendisi için büyük bir tutku olduğunu belirten Yaman, “Günün her saatinde şiir yazabiliyorum” dedi.

Şiir Yazmanın Rahatlatıcı Etkisi

Yaman, yazdığı şiirleri huzurevindeki etkinliklerde de okuduğunu ve beğenildiğini ifade etti. “Kurum müdürümüz için kısa bir yazı yazmayı düşündüm ve odamda kaleme aldım. Bir etkinlikte kendisine ilettim. Yazdığım şiiri çok beğendiler. Kendisi de bana ‘Şenel amca madem ki yazıyorsun, devam et’ dedi” şeklinde konuştu.

Şiir yazmanın kendisine huzur verdiğini vurgulayan Yaman, “Şiir yazmanın vakti, saati yok. Gecenin 1’i olur, 5’i olur. Ne zaman ilham gelse o vakit yazarım. 4-5 satırlık şiiri 15 dakika içerisinde yazabiliyorum” ifadelerini kullandı. Farklı konulardaki şiirlerinde Giresun’un güzelliklerini ve diğer duygularını dile getirdiğini de ekledi.

Kitaplaşma Süreci ve Teşekkürler

Şenel Yaman, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından eserlerinin kitaplaştırılmasının hayalini gerçekleştirdiğini belirterek, katkı sağlayanlara teşekkür etti. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Modaoğlu, Yaman’ın şiirlerine büyük değer verdiklerini söyledi. Modaoğlu, “Huzurdan Sesler” ismiyle yayımlanan kitapta Yaman’ın huzurevindeki mutlu anları ve sevdiği kişiler için yazdığı şiirlerin yer aldığını açıkladı.

Modaoğlu, kitabın basım aşamasından sonra Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’a gösterildiğini ve Bakan’ın çok memnun kaldığını öğrendiklerini belirtti. İmzalı bir örneğini istediği için daha da mutluluk duyduklarını ifade etti.

(AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Giresun’da Şiirlerle Dolu Bir Hayat
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gerede Medyatakip