Kastamonu’da şehrin coğrafi işaretli yöresel lezzetlerini tanıtmak amacıyla “Uluslararası Kastamonu Kültür Günleri-3” etkinliği düzenlendi.
Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kastamonu Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirilen etkinlikte, kaşık helvası, Ağlı kavurması, pilav, hoşaf, araç kül çöreği, miyane helvası, kabalak dolması, Cide tarhanası, fındık şekeri, Devrekani cırık tatlısı, İhsangazi ekşili pilavı, Pınarbaşı kara çorbası, Küre Ecevit çorbası ve Küre mantısı gibi birçok yöresel ürün sergilendi.
Devrekani Belediyesi tarafından hazırlanan Devrekani hindi banduması ve Devrekani cırık tatlısı, etkinlikte katılımcılara ikram edildi. Bu coğrafi işaretli ürünler, misafirler tarafından büyük ilgi gördü ve kısa sürede tükendi.
Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kastamonu Üniversitesi’nin düzenlediği programa katıldıklarını söyledi. Başkan Altıkulaç, “İlçemize ait coğrafi işaretli ürünlerimizi bu etkinlikte sergiliyor ve değerli halkımıza ikramda bulunuyoruz. Devrekani hindi banduması ve cırık tatlısı ile lezzetlerimizi hem Kastamonu’ya hem üniversitedeki öğrencilere hem de dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz” dedi.
Yöresel yemeklerin yapımına dair bilgi veren Altıkulaç, “Devrekani hindi banduması, ilçemizde yetiştirilen hindilerin pişirilen suyu ile yapılan bir lezzet. Serme ekmeği tereyağ ve cevizle karıştırarak tepsiye diziyoruz. Cırık tatlısı ise lokma tarzında kızgın yağda hazırlanıyor. Kıtır lokmalar şerbete batırılarak hazırlanan bir tatlıdır. Bu lezzetleri tatmak için ilimize gelen herkesi bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Etkinliğe Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kerem Seven, Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, Küre Belediye Başkanı Salim Turan, İhsangazi Belediye Başkanı Hayati Sağlık ve Araç Belediye Başkanı Süleyman Yazkan ile öğrenciler katıldı.
(Haber Merkezi)