Kastamonu’nun Kadim Lezzeti: Kuyu Kebabı Türkiye’ye Açılıyor

kas kuyu kebap 1

Kastamonu’nun eşsiz lezzetlerinden biri olan kuyu kebabı, TRT ekranlarında tüm Türkiye’ye tanıtılacak. Geçmişi 300 yıl öncesine dayanan ve padişah yiyeceği olarak bilinen kuyu kebabı, hem yurt içinden hem de yurt dışından ilgi görmeye devam ediyor.

Kastamonu Kuyu Kebabının Yapılışı Farklıdır

Kastamonu kuyu kebabı, çıra ve süt kuzusu ile birlikte üretim yöntemi ve kuyunun hazırlanış şekli sebebiyle Türkiye’deki diğer kuyu kebaplarından lezzet ve yapılışı farklıdır. Pişirilme tekniği ve süt kuzusunun kullanımı kadar ustalığının da büyük önem taşıdığı kuyu kebabı, damak tadına düşkün olanlar için sofraları süslemeye devam ediyor.

Kuyu Kebabı TRT Ekranlarında Yer Alacak

Kastamonu’da kuyu kebabı ustası Serkan Eren tarafından Kastamonu kuyu kebabının özellikleri, yapımı, hazırlanışı ve kebaba dair tüm detaylar kayda alındı. Bu kayıtlar, TRT ekranlarında yayınlanacak bir programda tüm Türkiye’ye tanıtılacak.

Kuyu kebabı ustası Serkan Eren, kuyu kebabını Türkiye’de yaşayan tüm insanlara tanıtmayı hedeflediklerini ifade ederek şunları söyledi:

kas kuyu kebap 2

“Kastamonu kuyu kebabını tanıttık. En güzel şekilde kebabın inceliklerini ve tüm aşamalarını anlattık. Kastamonu’yu en güzel şekilde tanıtmaya ve yöresel yemeğimizin Türkiye’nin her yerinden müşteri almak için ve hizmet vermek için en güzel şekilde tanıtımlarını sürdürüyoruz, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.

Amacımız ve isteğimiz bizden sonra gelecek nesillere bunu en güzel şekilde aktarmak ve yeni ustalar, yeni jenerasyonlar oluşturmak. Kültürel yemeğimiz olan kuyu kebabı kaybolmaması için gereken çalışmaları ve tanıtımları bundan sonra da yapacağız.

kas kuyu kebap 3

Bu çerçevede Kastamonu Üniversitesi Gastronomi Bölümü ile de bir istişareye girip kuyu kebabını geliştirmeye çalışacağız. Ayrıca bu tür tanıtım ve programlar sayesinde de kuyu kebabının daha geniş kitlelere tanıtılmasını sağlamayı hedefliyoruz. Kastamonu mutfağı olarak geniş bir ürün çeşidine sahibiz.”

Kastamonu Kuyu Kebabı İşte Böyle Yapılır

Kastamonu kuyu kebabını diğer kebaplardan ayıran en başlı özelliğinin süt kuzusundan yapılması olduğunu söyleyen Serkan Eren, şunları ekledi:

“Kuyumuzda çıra kullanıyoruz. Kuyuların yapımı çok önemli, özel teknikler kullanılarak kuyularımızı yaptırıyoruz. Süt kuzusu ile yapılması, kebabımızın doğal olması ve hiçbir şekilde marine olmaması, bir baharat veyahut tuz hiçbir şekilde kullanılmıyor kebabımızda. Tamamen kuzunun kendi aroması ile yenilebiliyor.

kuyu kebap

Kuyu kebabını herkes yapamaz. Yapımı gayet zor bir şeydir. Önemli olan tuğlası ve örüm şeklidir. Yani doğru dürüst örülmezse kebap olmaz, hatta pişmez.”

TRT ekranlarında yayınlanacak programda, kuyu kebabının yapımının tüm aşamaları adım adım gösterilecek. Ayrıca, kuyu kebabının tarihi, kültürü ve lezzet sırları da konuklarla paylaşılacak.

Bu program sayesinde, Kastamonu’nun eşsiz lezzeti olan kuyu kebabı, daha geniş kitlelere ulaşacak ve Türkiye’nin gastronomi haritasında önemli bir yer edinecek.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kastamonu’nun Kadim Lezzeti: Kuyu Kebabı Türkiye’ye Açılıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir