Kocaeli’de yaşayan 10 yaşındaki tenisçi Asya Kandemir, yaşça büyük rakiplerine karşı gösterdiği dikkat çekici performansla 12 Yaş Milli Takımı’na seçildi.
Kariyeri boyunca katıldığı 16 turnuvanın hepsini set vermeden kazanan Kandemir, Estonya’da düzenlenecek Winter Cup’ta Türkiye’yi temsil edecek.
İzmit Tenis Kulübü’nde 7 yaşında başlayan tenis eğitiminde kısa sürede önemli bir gelişim gösteren Asya Kandemir, kortlardaki başarısıyla dikkatleri üzerine çekti. Kendi yaş grubunun üstünde, 12 yaş kategorisinde mücadele eden Kandemir, katıldığı 16 resmi turnuvanın hepsinde rakiplerine set vermeden şampiyonluk elde etti. 10 yaşındaki sporcu, kendisinden büyük rakiplerin arasından sıyrılarak ay-yıldızlı formayı giymeye hak kazandı.
Minik tenisçi Asya Kandemir ve antrenörü Ali Kolburan, performansları hakkında açıklamalarda bulundu.
Tenis kariyerine başladığı günden beri set vermeden kazandığını söyleyen Asya Kandemir, “Başladığım günden itibaren oynadığım 16 turnuvanın hepsinde set vermeden şampiyon oldum. Milli takıma da bir yaş küçük olmama rağmen ikinci olarak milli takıma girdim. Bu ay sonu Estonya’da olan Winter Cup’a gideceğiz. Eğer burada başarılı olursak İngiltere’de olan finallere gideceğiz” dedi.
Milli takıma seçilmenin kendisini daha da motive ettiğini ifade eden 10 yaşındaki sporcu, “Turnuvalar için heyecanlıyım. Antrenmanlarda da daha çok milli takımda nasıl oynayabileceğimi düşünerek çalışıyorum. Oradaki rakiplerimin buradaki rakiplerimden çok daha iyi olacağını düşünerek hazırlanıyorum. Aynı istikrarı orada da sağlayıp finallere kalmak istiyorum” diye konuştu.
Asya Kandemir’in mental gücünün yüksek olduğunu belirten antrenörü Ali Kolburan, “Asya, iki senedir kendinden bir yaş büyük kategorilerde katıldığı hiçbir turnuvada set vermeden şampiyon oldu. Kritik puanları çok iyi oynuyor ve mental gücü yüksek. Algısı da onu yaşıtlarının önüne geçiriyor. Teknik ve fiziksel gelişimi de planladığımız şekilde ilerliyor” ifadelerini kullandı.
Winter Cup’ta Türkiye’yi temsil edecek
Asya Kandemir, 29 Ocak’ta Estonya’nın başkenti Tallinn’de düzenlenecek Winter Cup’ta Türkiye’yi temsil edecek. Türkiye, C Grubu’nda İtalya, Danimarka, Belçika, İsveç, Ukrayna, Lüksemburg ve Estonya ile mücadele edecek. Başarılı olan takımlar, şubat ayında İngiltere’de düzenlenecek final müsabakalarına katılma hakkı kazanacak.
(Haber Merkezi)













