PİDE’NİN TALEBİ YÜKSELİYOR

‘’11 Ayın Sultanı’’ Ramazan ayı, geleneklerimizi gün yüzüne çıkarıyor.

Günlük hayatta unlu mamül olarak tükettiğimiz ekmeği, Ramazan ayının gelmesiyle ‘’Ramazan pidesi’’ ikame ediyor.

Ramazan ayında, özellikle iftar sofrasında ‘’olmazsa olmaz’’ niteliği taşıyan Ramazan pidesinin üretimi, fırınlarda iftara yakın bir saatte başlıyor. Ramazan’da iftar ve sahur menüleri değişse de pide, değişilmeyen ve vazgeçilmeyen lezzetler arasında yerini almayı başardı. İlçemizde iftara birkaç saat kala açılışı yapılan fırınlarda vatandaşların uzun uzun kuyruklar oluşturmaya başlaması ilgi çekti. İlçemiz halkının iftar vakti yaklaşmasıyla pide kuyruklarında beklemesinin yaşayan kültürümüzün bir parçası olarak kentimize ayrı bir güzellik kattığı görülmeye değer tablolar arasında izleniyor. Bu yıl itibariyle 400 gramı 1.50 TL’den satışı gerçekleştirilen Ramazan pidesine olan talebin, önceki yıllardan daha yoğun olduğu gözlemlendi. İlçemizde faaliyet gösteren fırın esnaflarının, pide satışlarından ziyadesiyle memnun olduğu görünüyor. Tüm aşamalarında el emeğinin büyük bir değer taşıdığı bilgisini veren fırıncılar, hamurun yoğrulması, dinlendirilmesi ve pişirilmesi aşamalarının 2 saat sürdüğünü dile getirerek, müşteri isteği doğrultusunda yumurtalı ve susamlı olarak pidelerin imal edildiğini ve böylelikle çeşit zenginliği sağlandığını belirtti.

İftarı karşılamak kadar pide sırasında beklemenin de keyifli olduğunu söyleyen vatandaşlar,  fırınlarda ‘’tazeden sıcacık’’ çıkan pideyi evlerine ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
PİDE’NİN TALEBİ YÜKSELİYOR

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir