1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ankara Keçiören’de Taze Ürünler Tüketiciyle Buluşacak, Hem Çiftçi Hem Vatandaş Kazanacak

Ankara Keçiören’de Taze Ürünler Tüketiciyle Buluşacak, Hem Çiftçi Hem Vatandaş Kazanacak

ankara keciorende taze urunler tuketiciyle bulusacak hem ciftci hem vatandas kazanacak E7HBYj9q.jpg

Ankara’nın Keçiören ilçesinde belediye, üretici pazarlarıyla taze sebze ve meyveyi doğrudan tüketiciyle buluşturuyor. Üç semtte kurulacak pazarlar 15 Temmuz’da açılacak.

Keçiören Belediyesi, çiftçiler tarafından üretilen taze sebze ve meyveleri doğrudan tüketiciyle buluşturmak amacıyla üretici pazarları kuruyor. Bu pazarlar, 15 Temmuz 2025 tarihinde açılacak.

Üretici pazarları, ilçedeki üç farklı semt pazarında yer alacak. 15 Temmuz-15 Ekim 2025 tarihleri arasında haftada üç gün hizmet verecek olan pazarlar, pazartesi günleri Bademlik Semt Pazarı’nda, salı günleri Bağlum Semt Pazarı’nda, çarşamba günleri ise 23 Nisan Semt Pazarı’nda kurulacak. Bu projeyle birlikte, üreticilerin gelir elde etmesi ve vatandaşların uygun fiyatlarla taze ve doğal ürünlere ulaşması sağlanacak.

“Üretici ve Tüketici Kazanacak”

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, kurulacak üretici pazarlarının hem üreticilere hem de tüketicilere destek vereceğini belirtti. Özarslan, “Çiftçilerimizin yıl boyunca büyük emek vererek ürettiği sebze ve meyvelerin hak ettiği değeri bulmasını istiyoruz. Bu ürünlerin doğrudan tüketiciyle buluşacağı üretici pazarları sayesinde üreticimiz daha fazla kazanç elde ederken, vatandaşımız da daha uygun fiyatlarla taze ve doğal ürünlere ulaşabilecek” ifadelerini kullandı. Başkan Özarslan, artan sebze ve meyve fiyatlarının dar gelirli vatandaşları zorladığı bu dönemde pazarların aile bütçesine katkı sağlayacağını ve yerli üretimi teşvik edeceğini vurguladı.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara Keçiören’de Taze Ürünler Tüketiciyle Buluşacak, Hem Çiftçi Hem Vatandaş Kazanacak
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gerede Medyatakip