Ankara Büyükşehir Belediyesi, Esenboğa Havalimanı’nın yanında bulunan Afet Eğitim ve Lojistik Merkezi’ni “Afet Kampüsü” şeklinde planladığını açıkladı. Yapılan bilgilendirmeye göre, bu merkez, olası afet ve acil durumlarda kullanılmak üzere düzenlenecek.
Afet İşleri Daire Başkanı Özkan Erel, Afet Eğitim ve Lojistik Merkezi’nin “Afet Kampüsü” olacağını ve bu lokasyonun, Esenboğa Havalimanı’na yakınlığı ile Protokol Yolu üzerinde bulunuyor olmasının, bu seçimin sebepleri arasında yer aldığını belirtti. Erel, “Merkezimizde, mobil fırın, mutfak, manav, berber, çamaşırhane gibi ihtiyaç duyulabilecek her şey hazır.” dedi.
Afet Koordinasyonuna Dikkat
Erel, Afet Koordinasyon Merkezi’nin (AKOM) işleyişi hakkında da bilgi vererek, hava olayları ve ülke genelindeki depremlerin takip edildiğini aktardı. “İl AFAD ile koordine halindeyiz. Oralardan bize iletilecek talep halinde merkezimizde ilgili birimlerimizle hemen hazır ve teyakkuz halindeyiz.” ifadelerini kullandı.
Ayrıca, toplumun farklı kesimlerine yönelik afet farkındalık eğitimleri verdiklerini belirten Erel, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yaptıklarını da sözlerine ekledi.
(Haber Merkezi)