1. Haberler
  2. Genel
  3. Kocaeli’de Gazetecilere Sopalı Saldırı Girişimi

Kocaeli’de Gazetecilere Sopalı Saldırı Girişimi

kocaelide gazetecilere sopali saldiri girisimi DQcyOGrv.jpg

Kocaeli’de yayımladıkları bir haberin ardından tehdit edilen gazeteciler Hakan Süer ve Abbas Çakar’a yönelik sopalı saldırı girişimi, polisin ve çevredeki esnafın hızlı müdahalesiyle önlendi.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti (KOGACE), bir haber sitesinin yöneticileri olan Hakan Süer ve Abbas Çakar’a yönelik saldırı girişimini kınadı. Cemiyetten yapılan açıklamada, gazetecilerin yayımladıkları bir haber sonrası önce telefonla tehdit edildikleri, ardından da pusuya düşürülmek istendikleri belirtildi.

Olay yerine gelen polis ekiplerinin, şüpheliler C.K. ve A.K.’yi yanlarında taşıdıkları sopalarla yakalayarak gözaltına aldığı bildirildi. Şüphelilerin gözaltına alınma sırasında da küfür ve saldırgan tavırlarını sürdürdükleri kaydedildi.

Basın Özgürlüğüne Yönelik Tehdit

KOGACE tarafından yapılan açıklamada, yaşanan olayın basın özgürlüğüne ve toplumun haber alma hakkına karşı bir tehdit oluşturduğu vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti olarak bu organize saldırıyı en sert şekilde kınıyoruz. Meslektaşlarımızın yanındayız. Olayın tüm hukuki sürecinin takipçisi olacağız. Faillerin hak ettikleri cezayı almaları için tüm girişimleri kararlılıkla sürdüreceğiz.”

Cemiyet, açıklamasında gazeteciler Hakan Süer ve Abbas Çakar’a geçmiş olsun dileklerini iletti.

(İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kocaeli’de Gazetecilere Sopalı Saldırı Girişimi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gerede Medyatakip