1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. ASO Başkanı Ankara’nın Sanayi Potansiyelini Konuştu

ASO Başkanı Ankara’nın Sanayi Potansiyelini Konuştu

aso baskani ankaranin sanayi potansiyelini konustu XMs1hlJM.jpg

ASO Başkanı Seyit Ardıç, Ankara’nın sanayi potansiyelini vurguladı.

Başkent Ankara Meclisi’nin düzenlediği ’7’nci Oğlan Genel Kurul Toplantısı ve Üstün Hizmet ve Başarı Ödülleri Töreni’nde, ASO Başkanı Seyit Ardıç, önemli açıklamalarda bulundu. Ardıç, “Ankara’mız en büyük 2’nci sanayi şehri haline gelmiştir. Türkiye’nin en çok ihracat yapan 4’üncü kenti, ihracatında yüzde 12 yüksek teknoloji payı ile büyük sanayi şehirlerimiz arasında birincidir.” dedi. Ödül töreninde ASO Başkanı Seyit Ardıç’a ‘Üstün Hizmet ve Başarı Ödülü’ takdim edildi.

Ödül töreni öncesinde konuşan Ardıç, “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olan Cumhuriyetimizin değerleriyle üretim kültürünü daha ileri taşımak için büyük bir gayretle çalışıyoruz” şeklinde ifade etti.

Ardıç, Ankara’nın sanayi, teknoloji ve katma değerli üretim konusunda yaptığı atılımlara dikkat çekerek, “Ankara’mız en büyük 2’nci sanayi şehri haline gelmiştir. Türkiye’nin en çok ihracat yapan 4’üncü kenti, yüksek teknoloji payı ile büyük sanayi şehirlerimiz arasında birincidir. Sayısı 15’e ulaşan organize sanayi bölgelerimiz ile üretim ekonomisinin merkezidir.” ifadesini kullandı. Ayrıca, üniversiteleri ve Ar-Ge merkezleri ile Ankara’nın Türkiye’nin inovasyon kapasitesine büyük katkı sağladığını belirtti.

Ardıç, sanayicilerin sorunlarını dinleyerek çözüm üretmeye odaklandığını vurgulayarak, “Ankara Sanayi Odası olarak rekabet gücümüzü artırmak için projeler geliştiriyor, faaliyetler yürütüyoruz.” dedi. Ayrıca, kadınların ve gençlerin ekonomik hayata katılımının önemine dikkat çekti.

Ardıç, Ankara’nın sanayi ve teknoloji vizyonunu desteklemek amacıyla iki büyük projeden bahsetti. “Temelli Sanayi Havzası’nda kuracağımız ASO Teknoloji Üssü’nde sanayi ile teknoloji tabanlı girişimciliği bir araya getireceğiz. Ayrıca, yüksek katma değerli yatırımları Ankara’ya çekmek için bir serbest bölge kazandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” açıklamasında bulundu.

Ardıç, Başkent Ankara Meclisi’nin çalışmalarını takdirle takip ettiğini belirterek, “Ankara’ya dair hayallerim, hedeflerim ve projelerim; Başkent Ankara Meclisi’nin çizdiği vizyonla örtüşüyor.” ifadesini kullandı. Konuşmasının sonunda, ödülün Ankara’ya duyulan derin sevginin bir nişanesi olduğunu sözlerine ekledi.

Ödül töreninin ardından, Ardıç, ödül aldıktan sonra yaptığı konuşmada, “Bu ödülü, sadece şahsım adına değil; Ankara’da sanayinin ve teknolojinin daha da gelişmesi için emek veren on binlerce kişi adına alıyorum.” şeklinde ifade etti.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ASO Başkanı Ankara’nın Sanayi Potansiyelini Konuştu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gerede Medyatakip