200 lira artık yok: İşte basına sızan en büyük banknot

featured

Ekonomide yaşanan çalkantı devam ederken, yeni kurulan hükümetin en büyük banknotu yenileyeceği iddia edildi.

500 TL ve 100 TL yeni banknotların çıkarılması olasılığı yer yer gündeme geliyor. 500 TL ve 1000 TL banknot tasarımları hakkında birçok görsel sosyal medyada dolaşımda girmiş durumda. İşte yeni banknot tasarımlarına ilişkin tahminler…

Enflasyonun tırmanışı, döviz kurlarının yükselmesi nakit para değerinin ciddi oranlarda aşınmasına yol açtı. Bu durum, vatandaşların büyük miktarda nakit akışına ihtiyaç duymasına neden oluyor. Artan yaşam maliyetleri ile birlikte, birçok ekonomist isim 500 lira ve 1000 TL’lik yeni banknot basılmasının gereklilik olduğunu savunuyor.

TASARIMI BASINA SIZDI AMA…

500 TL ve 1000 TL banknot basılması ekonomi dünyasında geniş çaplı tartışılmaya devam ederken yeni banknotlara ilişkin çıkışlar ve tahminler grafik tasarımcılar için ilham kaynağı oldu.

Şimdiden sosyal medyada birçok 500 TL ve 1000 TL banknot tasarımları dolaşıma girdi. Ancak, Erdoğan’ın fotoğrafının yer aldığı yeni banknot tasarımların gerçek banknot tasarımlarını temsil edip etmediği konusunda henüz kesin bir bilgi bulunmuyor. Bu yüzden, resmi onay alınıp alınmadıkları konusunda herhangi bir bilgi yok.

Banknot basımı sadece Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılıyor ve şimdiye kadar TCMB ön yüzünde Recep Tayyip Erdoğan’ın bulunduğu herhangi bir banknot basmadı.

Geçtiğimiz aylarda da 500 TL yeni banknot basılacağı iddiaları gündeme gelmişti.

(Haber Merkezi)

5
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
200 lira artık yok: İşte basına sızan en büyük banknot

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 7 Temmuz 2023, 23:40

    Yeni 500 liranın diğer yüzünde ne var

    Cevapla
  2. 7 Temmuz 2023, 23:46

    Haberi tam okumadan yorum yapmışım 😔