Altında Yükseliş Devam Ediyor! Son 5 Haftanın Zirvesinde

Altında Yükseliş Devam Ediyor! Son 5 Haftanın Zirvesinde

16928727571085412020

Federal Reserve’in gelecek politika yönergelerine dair endişelerin azalmasıyla altın, yüzde 1’i aşan günlük artışla son beş haftanın en hızlı yükselişini kaydetti. Geçtiğimiz günü 2.737 lira seviyesinden tamamlayan çeyrek altın, yeni güne 2.749 lira seviyesinden başladı. Benzer şekilde, yarım altın da 24 liralık artışla 5.498 lira seviyesinden alıcı buluyor. Altının bu yükseliş trendi, yatırımcıların Fed’in politika yaklaşımlarına yönelik belirsizliklerin azalmasından kaynaklı bir talep artışı gösterdiğini işaret etmektedir. Altın, ekonomik belirsizlik dönemlerinde güvenli liman olarak tercih edilen bir yatırım aracı olmasıyla dikkatleri çekmeye devam ediyor.

Altın, yatırımcılar için güvenli liman olarak kabul edildiğinden dolayı, rekor yükseliş serisine devam ediyor. Altın, yüzde 1’i aşan günlük artışla son beş haftanın en hızlı yükselişini yaşadı. Altının ons fiyatı da Federal Reserve’in gelecek politika endişelerinin azalması sonucunda 1.920 doların üzerine yükseldi. Bu durum, altının hala yatırımcılar arasında talep görmesine ve güvenli bir yatırım aracı olarak değerlendirilmesine işaret ediyor. Gelecek döneme yönelik belirsizliklerin azalması, altının değer kazanmasını destekleyen etkenler arasında yer alıyor.

Çeyrek Altın 2749 TL’den İşlem Görüyor

Bugün gram altın (spot), yüzde 0,41’lik bir artışla 1681 lira seviyesinden işlem görüyor. Gün içindeki hareketlerde en düşük 1671 lira, en yüksek ise 1684 lira seviyelerini gördü.

Çeyrek altın ise şu an 2749 lira seviyesinden alıcı buluyor. Dün çeyrek altın 2737 lira seviyesinden işlem gününü tamamlamıştı. Altın fiyatlarındaki bu dalgalanmalar, yatırımcıların yakından takip ettiği bir durum ve genellikle piyasada meydana gelen ekonomik ve politik gelişmelere bağlı olarak şekillenir.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Altında Yükseliş Devam Ediyor! Son 5 Haftanın Zirvesinde

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir