Bolu’da Artık Elektriğe Para Ödenmeyecek: Tarihi Dönem Başlıyor

Elektrik Görseli Elektrik Bedava

Mudurnu Alpagut Köyü’nde Temiz Enerji Devrimi Başlıyor

Bolu’nun Mudurnu ilçesine bağlı Alpagut köyü, 2023 ORKÖY çalışma programı kapsamında çevre dostu bir dönüşümle aydınlandı. 6 aile, Şebekeye Bağlı Çatı Tipi Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Sistemi projesi sayesinde kendi enerjisini üretmeye başladı.

Köylülere ORKÖY Kredi Desteğiyle Güneş Enerjisi

Proje kapsamında, köyde bulunan 6 hane, ORKÖY’den toplamda 420 bin lira kredi desteği aldı. Bu destekten yüzde 20’si, yani 84 bin lira, hibe olarak verilirken, kalan kredi tutarı faizsiz bir şekilde 7 yıl vadeli olarak geri ödenecek.

Elektrik Üretiminden Kazanç: Orman Köylülerinin Projeden Elde Ettikleri Avantajlar

O KÖYDE ARTIK ELEKTRİĞE ÜCRET ÖDEMEYECEKLER

Projeden faydalanan orman köylüleri, tüketilen elektriği temiz enerji olarak üretmenin gururunu yaşıyor. Hanelere kurulan 2, 3 ve 5 kW’lık Güneş Enerjisi Sistemi (GES), vatandaşlara ürettikleri elektriğin fazlasını satma imkanı tanıyor. Alım garantili olarak gerçekleşecek satışlar, kullanılan elektriğin bedeli düşüldükten sonra vatandaşların hesaplarına aktarılacak.

Çevre Dostu Adım: Mudurnu Köylüleri Sürdürülebilir Geleceğe Katkıda Bulunuyor

Hem çevre dostu bir adım atacakları hem de ekonomik olarak kazanç sağlayacakları bu projeden faydalanan köylüler, kendi enerji üretiminin özgürlüğünü yaşarken, aynı zamanda sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşıyor.

(Haber Merkezi)

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bolu’da Artık Elektriğe Para Ödenmeyecek: Tarihi Dönem Başlıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir