Bolu’da Balık Çılgınlığı Devam Ediyor: Fiyatlar Ne Durumda?

Balık Hamsi 1

FİYATLAR DENİZ MİSALİ DALGALI

Bolu’da, 15 Nisan’da başlayacak olan av yasağı öncesinde vatandaşlar, balık alışverişlerini sürdürüyor. Hava sıcaklıklarının artmasına rağmen, balık çeşitleri tezgahlardaki yerini koruyor. Balık fiyatlarındaki güncel durum haberimizde…

Av yasağının 15 Nisan’da başlayıp, 1 Eylül 2024’te sona ereceği belirtiliyor. Ancak, av yasağının kalkmasıyla birlikte balıkların fiyatlarında dalgalanmalar yaşanıyor. Bazı balık türlerinin az olması, fiyatları yükseltirken, bazıları ise uygun fiyatlarla satışa sunuluyor.

bolu hamsi 3

“VATANDAŞLARIN İLGİSİ BAYAĞI YOĞUN”

Balıkçı esnafı, palamut balığının az olması ve hamsinin yeterli miktarda tezgaha gelmemesi nedeniyle, vatandaşların daha çok istavrit ve mezgit tercih ettiğini belirtiyor. Av yasağına sayılı günler kala birçok teknenin limana demirlediği bildiriliyor.

Ramazan ayı yaklaşırken, vatandaşların balık alışverişlerini artırdığı görülüyor. Bir balık satıcısı, “Balık geliyor. Vatandaşların ilgisi bayağı yoğun. Hem çiğ alıyorlar hem de ızgara tava yaptırıyorlar. Havalar da sıcak olduğu için balık biraz az çıkıyor. Hamsi, mezgit, istavrit, barbun, çupra gibi çeşitler tezgahlarda yerini alıyor. Fiyatlar ve balık bakımından uygun. Şu anda yarı yarıya düşük seyrediyor.” şeklinde konuştu.

BALIK FİYATLARINDAKİ GÜNCEL DURUM

  • Hamsi: 100 TL
  • İstavrit: 70 TL
  • Barbun: 200 TL
  • Tirsi: 35 TL
  • Çupra: 175 TL

(Haber: Münire Karabulut)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bolu’da Balık Çılgınlığı Devam Ediyor: Fiyatlar Ne Durumda?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir