Bolu’da Balık Fiyatları: Balıkta Şok Fiyatlar! Fiyatlar Nasıl Gidiyor?

bolu hamsi 1

Hava Değişiklikleri Balık Fiyatlarını Etkiledi

Bolu’da son günlerde yaşanan hava değişiklikleri, balık fiyatlarını olumsuz etkiledi. Havaların ısınmasıyla birlikte, balık fiyatları gözle görülür bir artış gösterdi. Ancak, bu artış nedeniyle tezgahlara olan ilgi beklenen düzeyde değil.

Balık Fiyatları

Hamsi tezgahlarda şu anda 125 lira seviyelerinde satılırken, istavrit fiyatları da 50 liraya kadar çıktı. Piyasada fiyatların yüksek olması, vatandaşların balık alımına olan ilgisini azalttı. Bir balık satıcısı konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “İstavrit 50-60 lira, hamsi 100-125 lira, mezgit 100-150 lira boyuna göre değişiyor. Arz ve talep meselesi. Çok olduğu zaman ucuz, az olduğu zaman pahalı. Bir ayakkabı boyasının 50-60 lira olduğu yerde istavritin 50-60 lira olması normal. Bu sene kalmadı. Şubat’ın sonu iş biter.”

Fiyatlar Normale Dönecek

Fiyatların yükselmesinin arkasında arz ve talep dengesizliği bulunuyor. Mevsimsel etkilerle birlikte balık stokları azalınca, fiyatlar da yükseliyor. Ancak uzmanlar, Şubat sonuna kadar bu durumun devam etmeyeceğini ve fiyatların normale döneceğini belirtiyorlar. Bolu’da balık fiyatlarındaki bu geçici artışın, vatandaşların ilgisini azalttığı gözlemleniyor. Ancak uzmanlar, mevsimsel etkilerin geçmesiyle birlikte fiyatların normalleşeceği ve tezgahlara olan ilginin artacağı konusunda iyimserler.

(Haber: Meral Bınar)

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bolu’da Balık Fiyatları: Balıkta Şok Fiyatlar! Fiyatlar Nasıl Gidiyor?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir