Bolu’da Balık Fiyatları Belli Oldu! Hamsi-İstavrit Ne Kadar? İşte Fiyatlar

bolu hamsi 1

Hava Durumu Tezgahları Etkiledi

Karadeniz bölgesinde son günlerde yaşanan sıcak hava dalgası, mevsim normallerinin üzerinde seyrederek Bolu’daki balık tezgahlarını etkisi altına aldı. Havaların beklenenin üzerinde olması, balık çeşitlerinde azalmaya neden oldu.

İstavrit Çeşidinde Dikkat Çeken Fiyatlar!

Denizde en yaygın bulunan balık türlerinden biri olan istavrit, bolluğuyla bilinirken, mevsim normallerinden sapmaların etkisiyle fiyatlar da değişiyor. Diğer balık türlerinin ise bulunmaması, tezgahlardaki balık çeşitliliğini olumsuz etkiliyor. Bolu’daki bir balık satıcısı, son 2 aydır istavrit bolluğu yaşadıklarını belirterek, “Geçen sene palamut bolluğu yaşandı, ancak bu sene beklendiği gibi olmadı. Kar yağışı nedeniyle hamsi miktarı kısa sürdü, bu da hamsi fiyatlarını etkiledi. Şu anda istavrit bolluğu yaşanıyor ve bu durum tezgahlara yansıyor. İstavrit’in fiyatı şu an 50 TL.” şeklinde konuştu.

İşte Bolu’daki Ortalama Balık Fiyatları

Hamsi, çinakop ve barbun gibi balık türlerinin bulunmaması nedeniyle çeşitlilik azalırken, Bolu’daki balık fiyatları şu şekilde sıralanıyor: Hamsi 150 Lira, İstavrit 50 Lira, Çupra 280 Lira, Levrek 400 Lira, Deniz Levrek 350 Lira, Karadeniz Somon 350 Lira, 1 tane alabalık 70 Lira. Hava durumu ve balık bolluklarındaki bu değişimler, tüketicilere fiyatların dalgalanması ve çeşitliliğin azalması olarak yansıyor.

(Haber: Batuhan Solğun)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bolu’da Balık Fiyatları Belli Oldu! Hamsi-İstavrit Ne Kadar? İşte Fiyatlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir