Bolu’da Hurma Fiyatları: Sofraları Süslüyor, Cepleri Yakıyor!

Hurma 1

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte vatandaşlar, iftar için gerekli alışverişlerini yapmaya başladı. Sofraların vazgeçilmezi olan hurmayı da alışveriş listelerinden eksik etmeyenler oldu. Ancak, hurma fiyatlarının yüksek olması dikkat çekti.

Hurma Çok Tercih Ediliyor

Ramazan ayının gelişiyle birlikte, vatandaşlar ilk iftar için alışverişlerini gerçekleştirdi. Özellikle hurma, bu alışverişlerde önemli bir yer tuttu. Sofraların vazgeçilmezi olan hurma, Ramazan alışverişlerinde en çok tercih edilen ürünler arasında yer aldı. Oruç açarken tüketilmesi tercih edilen hurmanın, oruç tutanlara enerji verdiği ve halsizliğe iyi geldiği biliniyor.

Bolu’da Hurma Cep Yakıyor

Köroğlu Gazetesi’nin haberine göre hurma fiyatlarının yüksek olması birçok kişiyi endişelendiriyor. Bolu Pazarında hurma satışı yapan Muzaffer Menteş, hurmaların çeşitlerini ve fiyatlarını şu şekilde açıkladı: “İran, Cezayir, Tunus, Bağdat, Irak, Medine meşruk ile mebrub ve Kudüs hurmalarımız var. Fiyatlarımız 50 liradan başlıyor 450 liraya kadar yükseliyor.”

Hurma 2

Doğal Hurma Nasıl Seçilir?

Fiyatların yüksek olmasının yanı sıra, vatandaşların dikkat etmesi gereken bir diğer nokta da hurmanın doğallığı. Menteş, müşterilere hurma seçimi konusunda şu tavsiyelerde bulundu: “Dışı parlatılmış hurmalardan uzak durmalı. Dışı parlatılmamış hurmayı ise şöyle ayırt edebilirler, mesela Tunus hurmalarında glikoza, şerbete batırılma işlemi var. Elinize aldığınızda zaten yapışır. Doğalında da herhangi bir görsel yok ama tadı daha güzeldir.”

Bolu’da Hurma Fiyatları

Hurma çeşitlerine göre fiyatlar ise şu şekilde:

  • Bağdat Hurması: 80 lira
  • Cezayir Hurması: 100 lira
  • İran Natural ve Tunus Hurması: 150 lira
  • Dallı Tunus Hurması: 200 lira
  • Medine Meşruk Hurması: 250-350 lira
  • Medine Mebrub Hurması: 250-300 lira
  • Kudüs Hurması: 300-450 lira
  • Medine Yaş Hurma (500 gram): 80 lira

Ekonomik olarak ise ağırlığı 500-600 gram gelen paket halinde İran hurması satılıyor, fiyatı ise 50 lira.

Hurma alırken fiyatlar ve doğallık gibi faktörlere dikkat ederek, Ramazan sofralarınızı daha sağlıklı ve ekonomik bir şekilde donatabilirsiniz.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bolu’da Hurma Fiyatları: Sofraları Süslüyor, Cepleri Yakıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir