Bolu’da Şaşırtan Gelişme: Çimento Fabrikası Yabancılara Geçti

Bolu Oyak Çimento 14

Tayvan merkezli Taiwan Cement Corporation (TCC), Oyak Çimento’nun %20 hissesini daha satın alarak hakim ortak konumuna geldi. TCC’nin Oyak Çimento’daki payı %50’yi aşmış oldu.

Bolu Çimento Fabrikası, temeli 26 Eylül 1969’da atılarak inşaat çalışmalarına başlanmış ve 1 Haziran 1974 tarihinde işletmeye açıldı. Fabrikanın çoğunluk hisseleri 1992 yılında özelleştirildikten sonra OYAK Grubu’na geçti.

Yeni Ortak: Taiwan Cement Corporation

Oyak Grubu, çimento sektöründeki yatırımlarını birleştirdiği Oyak Çimento A.Ş.’nin %60 hissesini Tayvan menşeli Taiwan Cement Corporation’a devretti. Bu anlaşma ile Bolu Çimento Fabrikası da Tayvanlı şirketin kontrolüne geçti. Yabancı sermayenin Bolu Çimento’da nasıl bir uygulama yapacağı ve personel politikalarının nasıl şekilleneceği konuları merak konusu.

OYAK ve Taiwan Cement Corporation (TCC) arasındaki 2018 yılında başlayan ortaklığın bir sonucu olarak gerçekleşti. OYAK’ın Cimpor Portugal Holdings’te sahip olduğu %60 hissenin TCC’ye satılması, OYAK’ın Portekiz merkezli Cimpor’daki yatırımlarının bir parçası olarak gerçekleşti.

Ayrıca OYAK’ın OYAK Denizli Çimento’da sahip olduğu %60 hissenin %20’si de TCC’ye devredildi. 8 Aralık tarihine kadar nihai anlaşmaların imzalanması bekleniyor.

(Köroğlu Gazetesi)

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
4
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bolu’da Şaşırtan Gelişme: Çimento Fabrikası Yabancılara Geçti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir