Bolu’nun İlçesinde Köylüler, 756 Milyon Liralık Proje İçin Toplandı

Rüzgar Türbini Yenilenebilir Enerji Elektrik Üretim

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde bulunan Alpagut, Çepni, Esenkaya, Karapınar Kavağı, Gölcük ve Sürmeli köylerinde gerçekleştirilecek rüzgar enerjisi projesi için bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda, köy sakinlerine projenin ayrıntıları aktarıldı ve yapılan notlamalarla vatandaşların görüşleri değerlendirildi.

Mudurnu Proje 4

756 Milyon Liraya 10 Adet Rüzgar Türbini Kurulması Planlanıyor

Proje kapsamında, 756 milyon lira yatırım bedeliyle bölgeye 10 adet rüzgar türbini kurulması planlanıyor. Bu türbinlerle birlikte, 50 megawatt-saat gücünde bir elektrik depolama tesisi oluşturularak yılda 200 milyar kilowatt saat üretim gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Yetkililer ve Köy Sakinleri Fikir ve Bilgi Alışverişi Yaptı

Sürmeli Köyü köy toplantı binasında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, Mudurnu Orman İşletmesi yetkilileri, Bolu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkilileri, jandarma, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Toplantıda, projenin detaylarına ilişkin sorular yanıtlandı ve köy sakinlerinin görüşleri alındı.

Mudurnu Proje 2

Vatandaşların İtirazları

Toplantıda, evlerine yakın konumlandırılacak türbinlerle ilgili endişelerini dile getiren bazı köy sakinleri, ses kirliliği ve yerleşim alanlarına olan etkileri konusunda itirazda bulundu. Sürmeli köyü Muhtarı Erkan Akıllı, projenin köylerinin yerleşim alanlarına çok yakın olan 3 türbin için itirazda bulunduklarını ve yetkililerin bu konudaki notları aldığını belirtti.

Mudurnu Proje 1

Sürdürülebilir Enerji Üretimi Hedefi

Toplantı sonunda, vatandaşların görüşleri ve itirazları değerlendirilerek proje üzerinde gerekli düzenlemelerin yapılacağı açıklandı. Bolu Mudurnu köylerinde gerçekleştirilecek rüzgar enerjisi projesi, katılımcı bir süreçle şekillenerek sürdürülebilir enerji üretimi hedefine bir adım daha yaklaşıyor.

(Haber: Münire Karabulut)

5
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
2
vir_sl_
Virüslü
Bolu’nun İlçesinde Köylüler, 756 Milyon Liralık Proje İçin Toplandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir