Brent Petrol Varili 84,33 Dolara Geriledi!

Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 10.00 itibarıyla yüzde 0,15 oranında bir azalışla 84,33 dolara geriledi.

1692709428713179099

Dün 84,46 dolar seviyesinden tamamlanan Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 10.00 itibarıyla yüzde 0,15 oranında bir azalışla 84,33 dolara geriledi. Aynı dakikalarda Batı Texas türü (WTI) ham petrolün varili ise 80,06 dolar seviyesinden alıcı buldu.

Küresel petrol fiyatları, geçtiğimiz hafta yılın en yüksek seviyelerine yaklaşarak dikkat çekti. Bu yükselişin ardında, Suudi Arabistan ve Rusya’nın petrol üretim ve ihracatına eylüle kadar devam edecek olan kesintiler uygulayacak olmaları, ayrıca yılın ikinci yarısında küresel petrol piyasasında arz sıkıntısının olabileceği beklentileri etkili oldu.

Çin’deki Faiz Artırımı Beklenenin Altında

Dünyanın en büyük petrol ithalatçısı olan Çin, faiz indirimi beklentilerine karşın daha düşük bir indirim açıkladı. Çin Halk Bankası, bir yıllık kredi faiz oranını yüzde 3,55’ten yüzde 3,45’e düşürerek faiz indirimini duyurdu. Ancak, bu indirim beklenenden daha düşük gelmesi, ülkede talebin yavaşlayacağı endişelerini artırdı.

Öte yandan, diğer büyük ekonomiler, yüksek enflasyonla başa çıkmak amacıyla faiz oranlarını yükseltme yoluna gidiyor. Piyasa aktörleri, dünyanın en büyük petrol tüketici ülkesi olan ABD’nin para politikasındaki gelişmeleri yakından izlemektedir. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın, yakın bir gelecekte daha yüksek faiz oranlarının uygulanacağına dair işaretler vermesi bekleniyor.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Brent Petrol Varili 84,33 Dolara Geriledi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir