Dolar ne zaman 40 TL olacak? Meşhur ekonomist yazdı

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den kehanet gibi bir değerlendirme daha!.. Geçer, dolar daha 30'u görmeden 40 - 42 arasında olacağı öngörüsünde bulundu. Peki dolar ne zaman 40 TL olacak?

featured

Türkiye’nin önde gelen ekonomistlerinden Selçuk Geçer, son enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından dolar fiyatlarına ilişkin yeni değerlendirmelerde bulundu. Geçer, samimihaber isimli internet sitesinde yayınlanan “Artık Dolar 40 Lira!..” başlıklı yazısında, enflasyon verileri ile dolar fiyatları arasındaki ilişkiye dikkat çekti.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Temmuz ayı enflasyon verilerine göre, aylık enflasyon artışının yüzde 9,49, yıllık enflasyon artışının ise yüzde 47,83 olduğu açıklandı. Bu veriler, ekonomi yönetiminin enflasyonla mücadelede daha fazla çaba sarf etmesi gerekliliğini ortaya koydu.

Geçer’in analizine göre, enflasyondaki bu yükseliş, dolar fiyatlarına da yansıyor. Daha önceki tahminlerinde dolar fiyatlarının 38-40 lira aralığında olabileceğini belirten Geçer, yeni enflasyon verileri ile birlikte bu tahminin revize edilmesi gerektiğini ifade etti. Geçer, yazısında, “Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde bu enflasyonla dolar en az 38-40 lira aralığında diyordum. Yeni enflasyon ise fiyatı en az 2 lira daha yukarı itiyor.” şeklinde yazan Geçer, “Yeni fiyat 40-42 aralığı” ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dolar ne zaman 40 TL olacak? Meşhur ekonomist yazdı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir