Emeklinin alacağı zamlı maaş ortaya çıktı: İşte en düşük aylık

featured

28 Mayıs seçimleri öncesi yüksek zam sözü verilen emeklilerin gözü temmuz ayında açıklanacak olan enflasyon zammına çevrildi.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan memur zammı sonrası en düşük memurun aylığı 22 bin lira olurken, emekliler hakkında ise bir açıklama gelmemişti.

UZMAN İSİM RAKAM VERDİ

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş emekli zammı hakkında şu açıklamaları yaptı; “Emekli maaşlarındaki artışın asgari ücretteki zamla orantılı olacağını düşünüyorum. Asgari ücrete yüzde 35’e yakın oranda zam yapıldı. Emekli maaşlarına da yüzde 35 oranında zam olacağına ilişkin beklenti içerisindeyiz. Enflasyon farkı ve seyyanen zam ile birlikte memurlara beklentilerin üzerinde bir zam gerçekleşti. Biz emeklilere aynı oranda zam olacağını beklemiyoruz.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI KAÇ LİRA OLACAK?

6 aylık enflasyon farkı ortaya çıktıktan sonra en düşük emekli maaşı zam tutarı hakkında detaylar merak ediliyor. Geçtiğimiz aylarda en düşük emekli maaşı 7500 TL yapılmıştı. Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, “en düşük emekli maaşı ile ilgili şunları söyledi; En düşük emekli maaşının 10 bin TL olarak belirleneceği ve diğer emekli maaşları için bunun biraz daha üzerinde artış olacağı kanaatindeyiz. Yüksek prim ödeyenlerin kayıplarını ortadan kaldırmak için diğer çalışanlara daha yüksek zam yapılacaktır.”

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Emeklinin alacağı zamlı maaş ortaya çıktı: İşte en düşük aylık

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir