Faiz Arttırımı Kararı Sonrası Kart Kullanıcılarına Kötü Haber!

Faiz Arttırımı Kararı Sonrası Kart Kullanıcılarına Kötü Haber!

Merkez Bankası’ndan Kredi Kartı Kararı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kredi kartı kullanıcılarını yakından ilgilendiren bir açıklama yaptı. Son dönemde politika faizini 250 baz puan artırarak %42,5 seviyesine çıkaran Merkez Bankası, kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranlarında bir değişiklik olmayacağını duyurdu. Bu karar, kredi kartı kullanıcıları için önemli bir rahatlama sağladı.

Referans Orana Üst Sınır Belirlendi

TCMB’nin yaptığı açıklamada, kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranlarının mevcut seviyelerinin üzerine çıkmaması için referans orana bir üst sınır getirildiği belirtildi. Referans oranın mevcut seviyesi %3,11 olarak belirlendi ve bu seviyenin altındaki oranlar için mevcut hesaplama yönteminde bir değişiklik yapılmadı.

Gelecek Dönemdeki Durum

Yapılan açıklamaya göre, Ocak ayı içerisinde kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranları için son ilan edilen oranlarda bir artış olmayacak. Bu kararın önümüzdeki aylarda nasıl bir değişikliğe uğrayacağı ise henüz net değil. Kredi kartı kullanıcıları ve sektör temsilcileri, Merkez Bankası’nın bu konudaki gelecek dönem kararlarını yakından takip edecekler. (Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
2
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Faiz Arttırımı Kararı Sonrası Kart Kullanıcılarına Kötü Haber!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir