Gerede OSB’nin Projesi Takdir Gördü

Gerede OSB Projesi 1

Gerede Karma Organize Sanayi Bölgesi’nin nitelikli ara iş gücü için istihdamı geliştirme projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

Gerede Karma Organize Sanayi Bölgesi’nde nitelikli ara iş gücü istihdamını artırmaya yönelik olarak gerçekleştirilen projenin kapanış toplantısında tüm paydaşlar bir araya geldi. Toplantı, Gerede Belediyesi toplantı salonunda düzenlendi ve katılımcılar arasında Gerede Kaymakamı Fatih Kaya, Belediye Başkanı Mustafa Allar, OSB Başkanı Cihan Saraç, Bölge Müdürü Mustafa Erdoğanlı, MARKA temsilcileri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş insanları yer aldı.

GEREDE KAYMAKAMI FATİH KAYA;

Gerede Kaymakamı Fatih Kaya, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) işbirliği ile gerçekleştirilen Nitelikli İstihdam Projesi’nin kapanış programında konuştu.

Gerede OSB Projesi 4

Nitelikli İstihdam Projesi’nin hayata geçirilmesinde katkısı bulunan Gerede OSB, Gerede MYO, Gerede TSO, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gerede Belediyesi’ne teşekkür eden Kaya, özellikle Karma OSB ve Deri OSB’deki birçok önemli gelişmeyi yaptığı konuşmada paylaştı.

Kaymakam Kaya, “2 buçuk aydır Gerede ilçemizde bulunuyorum. Köylerimizle birlikte yaklaşık 40 bin nüfuslu bir ilçemiz var. İlçemizde göğsümüzü gere gere, övünerek söylediğimiz şey; bir fakültemizin ve meslek yüksekokulumuzun oluşu. 2818 kayıtlı öğrenci Gerede ilçemizde ön lisans ve lisans eğitimi alıyor. Bugün baktığımızda Ardahan, Bayburt, Iğdır illerindeki öğrenci kadar Gerede ilçemizde öğrenci üniversite eğitimi görüyor. İlçemizde böylesine güzel bir durum var. Buradan yetişecek ara elemanlarımızın MARKA işbirliğinde düzenlenen Nitelikli İstihdam Projesi’ne ana unsur olarak katkı sağlayacağı aşikar. Nitelikli İstihdam Projesi’ne katkı sunan üniversitemize teşekkür ediyorum.” dedi.

BU KADAR GELİŞMİŞ BİR OSB OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORDUM

“Gerede Organize Sanayi Bölgesi’nin desteği ile şehre katkı sağlanması çok önemli.” diyen Kaymakam Fatih Kaya, “Bundan sonra da MARKA işbirliği ile bu gibi güzel projeler olacak. Bu projenin hayata geçirilmesi için 2 Milyon TL hibe desteği veren Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ile 2 Milyon TL kaynak harcayan, projenin takibini yapan, fabrikaların eleman sorununu çözüme kavuşturmak için önemli bir gelişme kaydeden Gerede Organize Sanayi Bölgesi’ne teşekkür ediyorum.

Gerede’ye ilk geldiğim zamanlarda bu kadar gelişmiş, bu kadar etrafına fayda ve katma değer üreten Organize Sanayi Bölgesi olduğunu düşünmüyordum. Dün de Gerede OSB’deydik. Dünyaya ihracat yapan bir fabrikamızı ziyaret ettik. Bu ilçenin yöneticisi olarak Gerede’de dünya çapında bir fabrikanın oluşundan gurur duydum. Mevcut alanında gelişimini tamamlayan ve tüm parselleri dolan Gerede Organize Sanayi Bölgemiz, yeni genişleme sahası ile daha da büyüyecek, daha çok katma değer, daha fazla istihdam, daha fazla ilçemizin ve ülkemizin milli gelirine katkı sunacak.” dedi.

60 FABRİKA DERİ OSB’DE ÜRETİMİNİ SÜRDÜRÜYOR

Toplantıda Deri OSB’deki gelişmelerden de bahseden Kaya, “Deri Organize Sanayi Bölgemize baktığımızda ise oranın daha da gelişmesi için çabalıyoruz. 127 parselin tamamı satılmış durumda. Bir taraftan taşınma ve fabrika inşaatlarının yapımı devam ediyor. 60 civarında firma Deri OSB’de üretimini sürdürüyor.” dedi.

“Gerede ilçemize geldiğimde Ticaret ve Sanayi Odası’nın oluşuna açıkçası şaşırmıştım” diyen Kaymakam Kaya, “Ama burada gördüm ki gerçekten de layıkıyla, şimdisiyle ve gelecek vizyonuyla Gerede Ticaret ve Sanayi Odamız çalışmalar yürütüyor. Bu istihdam projesine odamızın katkı verdiğini görüyoruz. Odamıza da teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.

ÇOCUKLARIMIZI İSTİHDAMA KAZANDIRMALIYIZ!

Sözlerinin devamında Milli Eğitimdeki gelişmelerden bahseden Kaya, “Gerede’de 5 adet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz var. Gerede’ye geldiğimiz günden beri Teknik Liselerimizdeki çocuklarımızı ara eleman boyutunda nasıl yetiştirebilirizin çalışması içerisindeyiz. İlerleyen zamanlarda çok daha etkin bir şekilde bu noktada çalışmalar yürütüyor olacağız. Şu anda devam eden ve açılması gereken bölümlerin fabrikalarımıza en düzgün şekilde eleman yetiştirmesine Milli Eğitim Müdürlüğümüz yardımcı olacak. Yaklaşık olarak 2000’e yakın lise öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizi istihdama kazandırmalıyız. Çocuklarımıza gelecek kaygısı yaşatmadan, geleceğe daha güzel bakabilecek şekilde ortam sağlayabileceğimizi düşünüyorum. Nitelikli İstihdam Projesi ile bir çok gencimiz, çocuğumuz yetişecektir.” bilgisini paylaştı.

Toplantıda Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’a ayrı bir parantez açan Kaymakam Fatih Kaya, “Belediye Başkanımıza şahsımda teşekkür etmek istiyorum. Gördüğüm, geçirdiğim için söylüyorum; bir yerel yönetim ilçeye ancak bu kadar dokunabilir. Saydığım her türlü işte, çalışmada Gerede Belediyesi’nin imzası var. Milli Eğitimle ilgili sorunlarımızı Belediye ile beraber halledebiliyoruz. Bugün üniversitemizin binasından tutun nerede eksiği varsa sorun çözülüyor. Organize Sanayi Bölgelerimiz keza öyle. Bunlar benim gözlemlerim olduğu için anlatmak istedim. Gerede Belediyemize ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Yerel yönetim ile birlikte Geredemizin daha ileriye gitmesi için var gücümüzle çalışacağız.” ifadelerine yer verdi.

2 buçuk ay önce göreve başlayan Gerede Kaymakamı Fatih Kaya, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) işbirliği ile gerçekleştirilen Nitelikli İstihdam Projesi’nin kapanış programında yaptığı konuşmada Gerede ilçesinin kendisini hayli şaşırttığını söyledi.

İlçeye gelmeden önce Gerede’de organize sanayi bölgelerinin bu kadar gelişmiş olabileceğini düşünmediğini belirten Kaymakam Kaya, ilçede bulunan Fakülte ve Yüksekokul’da Ardahan, Bayburt, Iğdır illerindeki öğrenci kadar öğrencinin ön lisans ve lisans eğitimi aldığını ve bu durumun da oldukça şaşırtıcı bir gelişme olduğunu söyledi.

“Gerede ilçemize geldiğimde Ticaret ve Sanayi Odası’nın oluşuna da açıkçası şaşırmıştım.” Diyen Kaya, Gerede’de 5 adet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisenin olduğunu belirterek, “Gerede’ye geldiğimiz günden beri Teknik Liselerimizdeki çocuklarımızı ara eleman boyutunda nasıl yetiştirebilirizin çalışması içersindeyiz” dedi.

Toplantıda Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’a ayrı bir parantez açan Kaymakam Kaya’nın; “Gördüğüm, geçirdiğim için söylüyorum; bir yerel yönetim ilçeye ancak bu kadar dokunabilir” sözleri oldukça dikkat çekti.

GEREDE BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA ALLAR;

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) işbirliği ile gerçekleştirilen Nitelikli İstihdam Projesi’nin kapanış programında konuşan Başkan Mustafa Allar, sanayi alanında geçen 10 yılda, 10 yıl ile bugünü mukayese edemeyecek kadar gelişim sağlandığını söyledi.

Gerede OSB Projesi 3

Allar, “Karma OSB, 2014 yılında yolu olmayan, sadece 4 fabrikanın faaliyette olduğu bir noktadaydı. Bugün gelinen noktada tüm parseller doldu ve tam kapasite OSB’de üretim gerçekleştiriliyor.” bilgisini verdi. Allar, Deri OSB’ye yüzde 80 oranında taşınmanın gerçekleştiğini de ifade etti.

Son 2 yıldır Bolu merkez de dahil olmak üzere Bolu genelinde nüfusa oranla en fazla göç alan ilçenin Gerede olduğunu açıkça ifade eden Başkan Allar, “Son yıllarda ilçemiz göç veren bir ilçe değil. Aksine göç alan, ekonomisi güçlü bir ilçe. Artık istihdamla ilgili sıkıntısı olan bir ilçe değiliz.” dedi.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) işbirliği ile gerçekleştirilen Nitelikli İstihdam Projesi’nin kapanış programında önemli bilgiler veren Belediye Başkanı Mustafa Allar, Deri OSB, Karma OSB ve nüfus ve istihdamda yaşanan gelişmeleri ele aldı.

Başkan Allar, “Gerede şu anda bir sanayi şehri, eğitim şehri, turizm açısından baktığımızda çok büyük avantajları olan, deniz ulaşımı ve havaalanları ile 30 milyon nüfusa 3 saatte ulaşılabilecek konumda olan bir ilçe. Bunlar bizim çok büyük avantajlarımız.” dedi.

“Özellikle sanayi alanında geçen 10 yılda, 10 yıl ile bugünü mukayese edemeyecek kadar gelişim sağladık.” Diyen Başkan Allar, “Deri OSB’ye yüzde 80 oranında taşınma gerçekleşti. Bugün dünyada derinin kalbi olan İtalya’ya deri ihraç edebilecek konuma geldik. Şu anki geldiğimiz aşamada Deri OSB’nin çevresel etkilerini minimize ederek daha yaşanabilir ilçe olmak için gayret ediyoruz.” bilgisini paylaştı.

“Karma OSB, 2014 yılında yolu olmayan, sadece 4 fabrikanın faaliyette olduğu bir noktadaydı.” sözleriyle, kendi döneminde sanayi alanında yaşanan büyük atılıma dikkat çeken Başkan Allar, “Bugün gelinen noktada tüm parseller doldu ve tam kapasite OSB’de üretim gerçekleştiriliyor. Bundan sonraki süreçte Karma OSB’ye kazandıracağımız yeni rezerv alanı ile sanayimizin gelişimini sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.

Sözlerinin devamında, şu anda tamamen dolan Karma OSB’ye yeni bir alan daha oluşturulacağının bilgisini veren Allar, “Yeni Karma OSB’de seçici olacağız. Daha temiz ve daha yüksek katma değerli ürün üretecek bir sanayi bölgesi oluşturacağız. Yeni dönemde en büyük hedeflerimizden birisi bu. Yeni OSB ile birlikte bundan sonra ilçemizdeki yatırımlarda daha seçici davranacağız.” dedi.

Yaşanan gelişmelerden sonra Gerede’nin göç veren ilçe konumundan çıktığından bahseden Başkan Allar, “Son yıllarda ilçemiz göç veren bir ilçe değil. Aksine göç alan, ekonomisi güçlü bir ilçe. İstihdamla ilgili sıkıntısı olan bir ilçe değiliz. Son 2 yıldır Bolu merkez de dahil olmak üzere Bolu genelinde nüfusa oranla en fazla göç alan ilçe; Gerede. Sanayi geliştikçe, istihdam arttıkça göç almaya devam edeceğiz.” dedi.

OSB YÖNETİM KURULU BAŞKANI CİHAN SARAÇ;

Gerede OSB Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Saraç, boş parsel kalmayan ve tamamen dolan Gerede OSB’nin genişletilmesi çalışmalarının sürdüğünü ve OSB’nin yeni genişleme alanı imara girdikten sonra bölgeye yeni fabrikaları kazandırmaya devam edeceklerini söyledi.

Gerede OSB Projesi 5

Nitelikli İstihdam Projesi toplantısında Gerede Organize Sanayi Bölgesi’nde yaşanan gelişmelerden bahseden Gerede OSB Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Saraç, “Nitelikli İstihdam Projesi’ni tamamladık. Ülkemizde en önemli problemlerden biri ara eleman sıkıntısı. Organize Sanayimizdeki nitelikli işçi problemini ortadan kaldırabilecek bir projeye imza attık.” dedi.

Gerede Organize Sanayi Bölgesinde şu anda 1 adet atıl durumda olan fabrikanın bulunduğu bilgisini veren Saraç, “Bu fabrikamız da kayyumda olduğu için üretimde değil. Özetle, Gerede OSB tam kapasiteyle hizmet veriyor. Göreve geldikten sonra Belediye Başkanımızla, Kaymakamlarımızla, İlçe Başkanımızla, Bölge Müdürümüzle çok iyi ve verimli çalıştık. Gerede OSB’ye bu dönemde çok sayıda fabrika kazandırdık. Bu fabrikalar, katma değer üreterek ülkemizin ihracatına katkı sunuyor. Bu bağlamda tamamen dolu olan Organize Sanayi Bölgemizi büyütmek için çalışmalar yürütüyoruz ve genişleme çalışmalarını başlattığımız 2. Organize Sanayi Bölgemiz için son adımları atıp faaliyete sokmak için çaba gösteriyoruz. Genişleme alanı imara girdikten sonra ilçemizdeki fabrika sayılarını artırmayı sürdüreceğiz” dedi.

OSB BÖLGE MÜDÜRÜ MUSTAFA ERDOĞANLI;

Gerede Organize Sanayi Bölge Müdürü Mustafa Erdoğanlı, Karma OSB’nin yeni rezerv alanında kamulaştırmanın Yüzde 50’sinin tamamlandığını söyledi.

Gerede OSB Projesi 2

Erdoğanlı, “Eylül-Ekim aylarına kadar Gerede’ye bir organize sanayi bölgesi daha kurmuş olacağız” dedi. Gerede MYO, Gerede TSO, İlçe Milli Eğitim ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ile ortaklaşa yürüttüğü Nitelikli İstihdam Projesi’nde 2 Milyon TL Hibe desteği alan ve 2 Milyon TL’de harcayarak OSB’deki ara eleman sıkıntısının giderilmesi için yürütülen programı Gerede Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tamamladı.

Programın kapanış toplantısında Gerede OSB’ye yeni rezerv alanı oluşturmak için geçen yıl çalışmalara başlanan kamulaştırma işlemleri ile ilgili bilgi paylaşan Gerede OSB Bölge Müdürü Mustafa Erdoğanlı, “Organize Sanayi Bölgemizin dışında yaklaşık 720 bin metrekare büyüklüğünde olan rezerv alanımızda 80 dava dosyamızın yarısını bitirdik. 40 dava dosyamız sonuçlandı. Önümüzdeki yıl Eylül-Ekim aylarına kadar Gerede’ye bir organize sanayi bölgesi daha kurmuş olacağız.” dedi.

(Haber: Batuhan Solğun)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gerede OSB’nin Projesi Takdir Gördü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir