Gerede pazarında durum nasıl? Fiyatlar yükselecek mi?

pazar 1

Cumartesi günleri kurulan geleneksel pazar yerinde fiyatları incelemeyi ve pazarın nabzını tutmayı sürdürüyoruz. Patates-soğan fiyatları, kuşburnu-alıç fiyatları, balık fiyatları derken sebze meyve halinde de nabzı tuttuk.

Gerede kapalı pazar yerinin büyük bölümünü kapsayan sebze meyve halinde fiyatlar değişkenlik gösteriyor. Vatandaş en başta temel ürünlerdeki ihtiyacını karşılarken kış sezonunun yaklaşmasıyla yazlık ürünler tezgahlardan birer ikişer kayboluyor.

pazar yeri 1

”Fiyatlar yükselişe geçecek”

Her hafta tezgahının başında bulunan pazar satıcısı mevcut fiyatların düşük olduğunu, önümüzdeki haftalarda yükselişe geçmesini beklediklerini ifade etti. Satıcı, ”Her hafta tezgahımın başındayım. Sebze var meyve var. En iyilerinden tazelerinden yerleştirmeye çalışıyoruz. Vatandaş sağ olsun çoğunluk bizi tercih ediyor. Elmalarımız güzel. Henüz buzhaneden gelmedi, geldiği zaman fiyatlar yükselişe geçecek. Sebze meyve halinde genel bir ucuzluk var diyebilirim” şeklinde konuştu.

pazar yeri 2

İşte Gerede pazarında meyve sebze fiyatları

Gerede pazarında meyve sebze fiyatları haftadan haftaya değişkenlik gösteriyor. Mevsimi olan meyve sebzeler ucuzlarken mevsimi olmayan pahalılaşıyor. İşte ortalama fiyatlar:

Tatlı sivri biber, 30 lira

Tarla domatesi, 20

Havuç, 20 lira

Kıvırcık tane, 15 lira

pazar yeri 3

Yerli anamur muz, 40 lira

Nar, 30 lira

Mandalina, 20 lira

Amasya elma, 35 lira

Armut, 35 lira

Üzüm, 35 lira

(Haber: Hüseyin Calp)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gerede pazarında durum nasıl? Fiyatlar yükselecek mi?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir