Gerede’de rengarenk tezgahın yıldızı mantar oldu

Renkgarenk tezgahin yildizi kanlica mantari oldu

Gerede’de Ekim ayından Kasım ayına geçilen şu günlerde tezgahlarda hareketlilik arttı. Havaların soğumasıyla birlikte şifalı ve doğal ürünlere yönelen vatandaşlar, ürünleri ve fiyatlarını merakla araştırıyor.

(Haber: Hüseyin Calp)

Gerede Cumhuriyet Meydanı’na tezgahını açan Bayram Acar, mantarın yanı sıra birçok farklı ürünü de vatandaşın beğenisine sunuyor. Mantardan üzüme, alıçtan cevize, baldan zeytinyağına ve sirke çeşitlerine kadar farklı ürünlerin satışını yapıyor. Acar, ürünlerinin yüzde yüz doğal olduğunu vurguladı.

Renkgarenk tezgahin yildizi kanlica mantari oldu 3

‘’Mantarı Gerede ormanlarından topladık’’

Yağmurların ardından kırsal ve ormanlık alanlarda filizlenen mantar, vatandaşların vazgeçemediği lezzetlerden birisi. Gerede’de farklı yerlerden toplanan mantarların satışını yapan Bayram Acar, ‘’Doğrusu bu sefer çok fazla toplayamadık. Yani yeterli sayıda çıkmadı. Gerede’de ormanlardan, köylerden kısacası mantarın çıkabileceği her yerden ellerimizle topladık. Burada doğal olarak vatandaşla buluşturuyoruz’’ dedi.

Renkgarenk tezgahin yildizi kanlica mantari oldu 4

‘’Pişirmesi yağda olur, vatandaş öyle sever’’

Bayram Acar farklı zamanlarda çeşit çeşit mantarlara tezgahında yer verdiğini söyleyerek, ‘’Birkaç gündür buraya tezgahımızı açıyoruz. Bu sefer çam kanlıcası diye bilinen son derece leziz ürünümüz var. Bu kanlıcayı çoğu kişi sever. Vücuda faydalı da bir besindir. Pişirmesi daha çok yağda olur yani vatandaş öyle seviyor sanırım. Çam kanlıcasını tabak hesabı satıyoruz. Fiyatlar 80 ve 100 lira arasında değişiyor. Ürünümüze güveniyoruz. Çürük çarıkla işimiz yok. Tezgah açtığımız zaman belli bir müşterimiz oluyor. Allah bereket versin’’ şeklinde konuştu.

Renkgarenk tezgahin yildizi kanlica mantari oldu 2

‘’Tezgahımız rengarenk, yok yok. Üstelik hepsi doğal hepsi şifalı’’

Bayram Acar satışını yaptığı ürünlerin sadece mantarla sınırlı olmadığını vurguladı. Doğal olan her türlü ürünün meraklısının olduğunu anlatan Acar, tezgahını fiyatlarıyla birlikte tanıttı,

Renkgarenk tezgahin yildizi kanlica mantari oldu 5

‘’Üzümlerimiz var, kokulu üzüm diye geçer. Fiyatı kilo bazında 50 lira. Sonra burada vitamin deposu ormanlardan gelen şifalı alıçlarımız var. Alıçlar boy boy değişirken, fiyatlar da 50 liradan 100 liraya kadar değişiyor. Yine cevize yer verdik. Cevizin kilosu 50 lira. Her yaştan insanın mutlaka düzenli yemesi gereken bir şey ceviz. Kavanozda ballarımız var. Oğul balıdır, süzmedir. Yüzde yüz doğaldır. Kavanozu 350 liradan veriyorum. Sonra burada da hakiki zeytinyağı var. 5 litrelik kapta veriyorum 400 liradan. Sirke çeşitlerimiz kış mevsiminde iş görecek cinsten. Doğal şurup sirkeyi düzenli kullanan hasta olmaz kolay kolay. Alıç ve elma sirkesi var, şişesini 50 liradan veriyorum.’’ 

‘’Çetikören fasülyesi Bolu bölgesinde meşhurdur’’

fasulye saticisi 1

Bayram Acar’ın hemen yan tarafına tezgahını açan Muzaffer Açıkyürek ise fasülye satıyor. Satışını yaptığı fasulyenin Bolu bölgesinde meşhur olduğunu dile getiren Açıkyürek, ‘’Bu fasülye Çetikören fasülyesi diye geçer. Bolu bölgesinde meşhurdur. Dörtdivan’da yetişti bunlar. Vatandaşımız sever, talep gösterir. Dağ fasülyesi diye de bilinir. Fiyatları 50 ile 70 lira arasında değişiyor’’ şeklinde konuştu.

fasulyeler
2
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gerede’de rengarenk tezgahın yıldızı mantar oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir