Gram altında rekor gelirken kara haber duyuruldu: Fiyatı alt üst olabilir

featured

Gram altın ve çeyrek sahiplerini üzecek haber bu kez yurt içinden değil de yurt dışından geldi.

Milyonlarca vatandaşın yatırım aracı olarak da kullandığı altında komşunun yüklü satış yapabileceği iddiası ortaya atıldı.

Ruble, yaptırımlara rağmen alınan sert önlemler ve yüksek petrol fiyatları sayesinde güçlü bir performans sergilemişti. Ancak bu tablo paralı askerlerden oluşan Wagner Grubu’nun geçen ay başlattığı ayaklanma sonrasında değişti. Kremlin yönetiminin ayaklanmayı güç bela bastırması kan kaybının önüne geçemedi. Sene başında 1 Amerikan doları 72 Ruble iken bugün 92.8 Ruble’den alıcı buldu.

Bu seviye Kremlin yönetiminin daha önce açıkladığı hareket aralığının aşıldığını gösterirken İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan bugün takipçilerine gönderdiği notta şu uyarıyı yaptı:

“ Rusya Merkez Bankası dolar ve euro cinsi varlıkları azalttığı için kur hareketlerini Ruble/ Yuan işlemlerinden izliyoruz. Eğer Ruslar para birimlerini savunmak için ellerindeki Yuan satmaya devam ederse Çin buna müdahale edebilir. Bu durumda Kremlin yönetimi altın rezervlerini satabilir.”

Analistler, Kremlin yönetiminin altın satmaya başlaması durumunda bunun fiyatlar üzerinde baskı oluşturmasının kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.

DÜNYA YÜKSELMESİNİ BEKLİYOR

Öte yandan, Dünya Altın Konseyi (WGC) altın fiyatlarının gelecek dönemde destekleyici görünüm sergilemeye devam etmesinin beklendiğini bildirdi.

WGC’nin raporunda, gelişmekte olan merkez bankalarının parasal sıkılaştırma süreçlerinin sonuna yaklaştığı, piyasalardaki ortak beklentinin ABD ekonomisinin bu yılın sonlarına doğru ılımlı bir daralma kaydetmesi yönünde olduğu belirtildi.

Raporda, “Bu ortamda, altının yılın ilk yarısındaki pozitif getirilerini takiben, daha zayıf dolar ve tahvil getirilerinin de etkisiyle destekleyici bir görünüm sergilemeye devam etmesini bekliyoruz.” İfadesine yer verildi.

Konseyin raporunda, “Ekonomik koşulların kötüleşmesi halinde altın daha güçlü bir yatırım talebi ile karşılaşacaktır. Tam tersine (ekonomide) yumuşak bir iniş ya da daha sıkı bir para politikası (altında) yatırımların azalmasına yol açabilir.” değerlendirmesine yer verildi.

Raporda, yatırımcıların para politikası ile ekonomik performans arasındaki tarihsel boşluk göz önüne alındığında sert bir inişin hala devam edebileceğinden endişe duyduğu belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü
Gram altında rekor gelirken kara haber duyuruldu: Fiyatı alt üst olabilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir