Mehmet Şimşek, Vergi Kaçakçılarını Radarına Aldı

Bakan Mehmet Şimşek, KDV oranlarının yanlış uygulandığı durumlar başta olmak üzere vergi kaybı ve kaçağını yakından takip ettiklerini vurgulayarak, gerekli denetimleri artırdıklarını dile getirdi.

16931428511961291209

Bakan Mehmet Şimşek, KDV oranlarının yanlış uygulandığı durumlar başta olmak üzere vergi kaybı ve kaçağını yakından takip ettiklerini vurgulayarak, gerekli denetimleri artırdıklarını dile getirdi. Aynı zamanda tahsilat çalışmalarının da hızlandığını belirten Şimşek, “Gelir İdaresi Başkanlığımız, mükelleflerin uyum maliyetlerini azaltan ve vergiye uyumu artıran çalışmalarla, kayıtlı ekonominin teşvik edilmesi ve haksız rekabetin önlenmesi konusunda yoğun bir çaba sarf ediyor” şeklinde ifade etti.

Şimşek, vergi sistemindeki düzenlemeler ve denetimler aracılığıyla vergi kaybını minimize etmeyi amaçladıklarını belirterek, vergi uyumunu artırmaya ve ekonomik adaleti sağlamaya yönelik çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

“Yoğun Mesaiyle Faaliyetlerimizi Sürdürüyoruz”

Mehmet Şimşek, vergi politikalarını yürütmek ve bütçe oluşturmak kadar vergi kayıp ve kaçaklarıyla mücadeleyi sürdürmenin de son derece kritik olduğunu ifade etti. Vergi kaybını engelleme ve kayıt dışı ekonomik faaliyetleri kontrol altına alma çabalarını artırdıklarını belirterek, aynı zamanda tahsilat süreçlerini hızlandırdıklarını dile getirdi.

Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığının, mükelleflerin uyum maliyetlerini azaltmaya ve vergiye uyumu artırmaya yönelik çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüğünü vurgulayarak, bu çabaların kayıtlı ekonominin desteklenmesi ve haksız rekabetin engellenmesi amacıyla büyük bir özveriyle devam ettiğini söyledi. Mükelleflerin vergi ödeme konusundaki gönüllü uyumunu artırmak ve vergi sisteminin daha adil işlemesini sağlamak adına sürekli olarak çalışmalar yaptıklarını ifade eden Şimşek, bu çerçevede mükellef odaklı bir yaklaşım benimsediklerini ve vergiye gönüllü uyumu artırmak için kesintisiz çaba gösterdiklerini belirtti.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mehmet Şimşek, Vergi Kaçakçılarını Radarına Aldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir