Selçuk Geçer’den piyasaları karıştıran dolar tahmini: Kurun göreceği çılgın rakamı duyurdu

featured

Doları olanların yakından tanıdığı ünlü ekonomist Selçuk Geçer, piyasalara ilişkin yorumlarına bir yenisini daha ekledi.

Geçer, Merkez Bankasının yılsonu dolar tahmininin 26 TL olduğunu belirtti ancak şu anda o seviyenin yakalandığı belirtildi.

Yeni bir değerlendirme ile Merkez Bankasının yılsonu tahmininin 30 TL olarak belirtilebileceğini açıkladı. Geçer, Temmuz ayının sonunda doların 30 TL olacağını ifade etti.

Selçuk Geçer, FED’in faiz kararı için de tahminde bulundu. Avrupa Merkez Bankasının da en az 25 baz puan olacak şekilde faiz artırımı yapacağını belirtti. Piyasaların bunu fiyatladığını söyledi.

Yaşanan durumun altın fiyatlarında baskıya yol açtığını söyledi. Aynı zamanda dolar kurunda da etkili olduğunu ifade etti. Fiyatlamalarda bunun yansımalarının izlendiğini ifade etti.

Geçer hem FED’in hem de Avrupa Merkez Bankasının faiz artırımı yapacağını söyledi. FED, faiz artırımı konusunda daha hızlı davranırken Avrupa Merkez Bankasının atması gereken adımlar olduğu da Geçer tarafından ifade edildi.

Selçuk Geçer, yaşanan durumlara bağlı olarak Euro/dolar paritesinde artış olacağını dile getirdi. Euro kurunun dolar kuruna göre daha fazla artacağını ifade etti. Ancak bunun dolar kurunun artmayacağı demek olmadığını söyledi. Geçer, dolar kurunun serbest bırakılmasının yatırımcının gelmesi açısından önemli olduğunu ifade etti.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Selçuk Geçer’den piyasaları karıştıran dolar tahmini: Kurun göreceği çılgın rakamı duyurdu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir