Vatandaş İsyan Etti: Et Fiyatları Çılgınca Artıyor!

Et Fiyatları Artmaya Devam Ediyor

VATANDAŞ İLLALLAH ETTİ

Türkiye genelinde et fiyatlarında görülen hızlı artışlar, tüketicileri isyana sürüklüyor. Kuzu etindeki bir yıllık artış yüzde 118’i, danada ise yüzde 84’ü buldu. 2024’ün ilk üç ayında kırmızı etin fiyatı yüzde 40 oranında arttı. Ramazan bayramının ardından et fiyatları yeniden güncellendi. Bu sürekli artışlar, temel gıda maddelerindeki fiyat yükselişleriyle birlikte sofraları daraltıyor.

BÖYLE ZAM GÖRÜLMEDİ!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği verilerine göre, yılın ilk üç ayında kuzu etine gelen zam oranı yüzde 39.3 oldu. Ocak ayında dana etinde ise yüzde 24.8 artış yaşandı. Ulusal Kırmızı Et Konseyi verilerine göre, dana eti son bir yılda yüzde 83.4, kuzu eti ise yüzde 118 oranında zamlandı.

Köroğlu Gazetesi’nin haberine göre Ramazan ayında Bolu’da dana kıymanın kilosu 480 TL, dana kuşbaşının 1 kilosu 520 TL, dana kemikli etin ise 1 kilosu 650 TL’ye satıldı. Kuzu pirzolanın kilosu 750 TL, kuzu gerdan 450 TL, kuzu incik 530 TL, kuzu boşluk 450 TL, kuzu kemiksiz but 650 TL ve kuzu sırım ise 650 TL’den kasap reyonlarında alıcı buldu.

Ramazan bayramı geçtikten sonra da et fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor. Dana kıymanın kilosu 550 TL, dana kuşbaşının kilosu 580 TL, dana antrikot ise 750 TL’den satılıyor. Kuzu pirzolanın kilosu 800 TL, kuzu gerdan 450 TL, kuzu incik 530 TL, kuzu boşluk 450 TL, kuzu kemiksiz but ise 750 TL’den reyonlarda satışa sunuluyor.

ALAN DA SATAN DA MEMNUN DEĞİL

Kasap Batuhan Koban, “Kesimlerin yükselmesi nedeniyle fiyatlarda artışlar olabiliyor. Müşteriler, fiyatları görünce şaşırıyor. Artık 1 kilo et alanlar yarım kiloya, yarım kilo alanlar ise 250 grama düşmüş durumda. Bu durumda işler durma noktasına geldi.” şeklinde konuştu.

Kasapta et almaya gelen müşteri Caner Eleman ise, “Fiyatların bu kadar yüksek olması tüketicinin cebindeki parayı düşürüyor. Her ay aldığımız et miktarı azalıyor.” dedi.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Vatandaş İsyan Etti: Et Fiyatları Çılgınca Artıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir