Yeni Haftaya Euro ve Dolar Yükselişle Başladı

dolar ve euro

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon verilerinin duyurulmasının ardından, döviz kurları yeniden yükselişe geçiyor. Dolar/TL, güne 26,86 seviyesinde başlarken, euro/TL ise yaklaşık 28,83 TL civarında seyrediyor.

Geçtiğimiz ay içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz oranlarını üst üste üç kez artırarak yüzde 25’e yükseltmesi sonrasında döviz kurları bir süreliğine düşüş eğilimi göstermişti. Ancak TÜİK’in enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte döviz kurları tekrar yükselişe geçti. Bu durum, Türkiye’nin ekonomik durumu ve döviz kurlarının oynaklığına dair önemli bir gösterge olarak kabul ediliyor.

Euro ve Dolar Ne Kadar?

Döviz piyasalarındaki son gelişmeleri ele alacak olursak, dolar/TL kuru bir süre boyunca 27 TL seviyelerinde seyrettikten sonra, geçen haftalarda tekrar düşüş yaşamıştı. Ancak, yeni haftanın ilk işlem gününde dolar/TL kuru 26,8677 seviyesinden işlem görmeye başladı.

Öte yandan, enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından euro/TL kuru da tekrar 29 TL sınırına yaklaşmıştı. 11 Eylül Pazartesi gününe gelindiğinde, euro/TL kuru 28,8326 TL seviyesinden işlem görmeye başladı.

Döviz kurlarındaki bu dalgalanmalar, ekonomik piyasalarda dikkatle takip edilen gelişmeler arasında yer alıyor. İlerleyen günlerde döviz kurlarındaki seyrin nasıl şekilleneceği ise merak konusu olarak göz önünde bulunduruluyor.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yeni Haftaya Euro ve Dolar Yükselişle Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir