Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü ve Beypazarı 43. Şube Şefliği ekipleri, Beypazarı ve Güdül ilçelerindeki karayollarında trafik işaret levhalarını yenileme çalışmalarına başladı.
Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesindeki teknik ekip, bu güzergahlarda trafik güvenliğini etkileyen unsurları belirlemek amacıyla incelemelerde bulundu.
Ekip, D-140 Kontra kesim nolu kara yolu ile bağlantılı olan 06-83, 06-84, 06-79 ve 06-82 nolu karayollarında bulunan işaret ve hız limit levhalarını gözden geçirdi. Bu çalışma kapsamında, sürücüler için riskli durumlar oluşturan, özellikle kısa mesafelerde hız limitinin 90’dan 70’e veya 50’ye düşüren levhaların kaldırılması ve levha yoğunluğunun sadeleştirilmesi kararlaştırıldı.
Ayrıca, hasar gören ve hedef tahtası olarak kullanılan levhaların yenileriyle değiştirilmesine de başlandı. Yetkililer, trafik işaret levhalarının sürücülere hayati uyarılar sunduğunu ve yol güvenliğinin sağlanmasında kritik bir rol oynadığını vurguladı.
(Haber Merkezi)