Ankara’nın Elmadağ ilçesinde göç sırasında bahçeye düşen bir kuğu, bir gün boyunca ev sahibinin misafiri oldu.
Olay, Elmadağ ilçesine bağlı Hasanoğlan Mahallesi’nde yaşandı. Göç halindeyken henüz belirlenemeyen bir nedenle bir kuğu, bir evin bahçesine düştü. Yerde hareketsiz halde duran kuğuyu fark eden ev sahibinin arkadaşı Uğur Özbek, hayvana zarar vermeden müdahalede bulundu.
Bir gün boyunca misafir edildi
Uğur Özbek, kuğuyu güvenli bir alana alarak kümese yerleştirdi. Hayvanın yem, su ve barınma ihtiyacı karşılandı. Kuğunun durumunun bildirilmesi üzerine yetkililerle iletişime geçildi. Bahçede bir gün boyunca misafir edilen kuğu, ekiplerin gelmesini bekledi.
Sağlık sorunu tespit edilmedi
Bölgeye gelen ekipler tarafından yapılan ilk kontrollerde kuğunun herhangi bir sağlık problemi bulunmadığı belirlendi. Kuğunun bahçeye düşme sebebinin yapılacak incelemelerin ardından netleşeceği ifade edildi. İncelemelerin tamamlanmasının ardından kuğu doğal yaşam alanına götürüldü.
Olay şaşkınlık yarattı
Yaşanan durumu anlatan Uğur Özbek, ilk anda kuşu kaz sandıklarını, daha sonra kuğu olduğunu fark ettiklerini söyledi. Göç yolculuğunun hayvanlar için yorucu geçtiğini belirten Özbek, kuğunun şanslı bir noktaya düştüğünü ve gerekli özenin gösterildiğini dile getirdi. Kuğunun güvenli şekilde doğaya teslim edilmesinin kendileri için sevindirici olduğunu ifade etti.
(İHA)

















