Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Gölbaşı Kampüsü’nde bir etkinlik düzenledi.
Etkinlik, Cumhurbaşkanlığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından koordine edildi. Programa, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Göktürk, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erhan Karakaya, yabancı ülke temsilcileri ve davetliler katıldı.
İlçe belediyeleri, etkinlikte kurdukları stantlarla yöresel yiyecek ve içeceklerin tanıtımını yaparak misafirlere ikramda bulundu. Vali Şahin ve beraberindekiler, stantları gezerek yiyecek ve içecekler hakkında bilgi aldı.
Etkinlikte konuşan Vali Şahin, Türk Mutfağı Haftası’nın dördüncüsünün gerçekleştirildiğini belirterek, hafta boyunca Ankara’nın farklı tatlarının ve lezzetlerinin ziyaretçilere sunulacağını ifade etti. Anadolu mutfak kültürünün, bu topraklarda yaşamış tüm medeniyetlerin izlerini taşıdığını vurgulayan Şahin, Türk mutfağının geniş bir yiyecek ve içecek çeşitliliğine sahip olduğunu açıkladı.
Türk kültüründe fakiri doyurmanın ve misafire ikram etmenin önemine dikkat çeken Şahin, bir sofrayı paylaşmanın dostluğu paylaşmak anlamına geldiğini belirtti. Ayrıca, programa katkıda bulunan kaymakamlıklara, belediyelere, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne, kurum ve kuruluşlara ve üniversiteye teşekkür etti.
Türk Mutfağı’nın Zenginliğini Vurgulamak
Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Erhan Karakaya, Türk mutfağı konusundaki farkındalığı artırmak, markalaşmayı sağlamak ve Türk mutfağının sağlıklı, geleneksel ve atıksız özelliklerini ön plana çıkarmak amacıyla bu yıl dördüncüsünü düzenlediklerini kaydetti. Hafta boyunca Türk mutfağının zenginliğinin keşfedileceğini belirten Karakaya, Ankara’nın geleneksel yemeklerinin sağlıklı, sürdürülebilir ve atıksız özelliklerinin geleceğe aktarılması için çalışmalar yürüteceklerini ifade etti.
Karakaya, bu etkinliklerin Ankara mutfağının ulusal ve uluslararası bilinirliğini artırarak kültürel mirası koruma konusunda yeni fırsatlar yaratacağına inandığını sözlerine ekledi.
(Haber Merkezi)