1. Haberler
  2. Genel
  3. Ankara Kızılcahamam’da Bahar Müjdecisi Çiğdemler Açtı

Ankara Kızılcahamam’da Bahar Müjdecisi Çiğdemler Açtı

ankara kizilcahamamda bahar mujdecisi cigdemler acti yi7AmUQZ.jpg
0
Paylaş

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde çiğdemler açtı. Halk arasında “baharın gelişi” olarak bilinen bu çiçekler, Salın Yaylası’ndaki gölet çevresinde açarak göz alıcı manzaralar oluşturdu.

Hava sıcaklıklarının artmasıyla, Salın Yaylası’ndaki gölet kıyısında ve çayırların arasında açan sarı çiğdemler, bölgedeki vatandaşlar ve doğaseverler tarafından büyük ilgi gördü.

O anlar, havadan çekilen drone görüntüleriyle adeta bir görsel şölen haline geldi.

Salın Köyü’nde yaşayan Satılmış Aköz, “Güzel yaylamıza gelen vatandaşlardan ricam lütfen burayı temiz tutalım ve kirletmeyelim. Burası temiz havanın merkezi, görüyorsunuz hala kar var, ormanlarımız oksijen deposu. Çiğdemler kar kalktığında veya Şubat ayının ortasında açmaya başlıyor, yaklaşık 1 ay sürüyor. Nisan ayında hayvanlarımızı alıp buraya göç ediyoruz,” ifadelerini kullandı.

(İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara Kızılcahamam’da Bahar Müjdecisi Çiğdemler Açtı
+ - 0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gerede Medyatakip