1. Haberler
  2. Genel
  3. Ankara Uluslararası Hazır Giyim ve Moda Fuarı COF’25 Başladı

Ankara Uluslararası Hazır Giyim ve Moda Fuarı COF’25 Başladı

ankara uluslararasi hazir giyim ve moda fuari cof25 basladi nwrbchQN.jpg

Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) destekleriyle düzenlenen Ankara Uluslararası Hazır Giyim ve Moda Fuarı-Capital of Fashion (COF’25) ATO Congresium’da kapılarını açtı. Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen fuara birçok modasever katıldı. Açılışta yapılan protokol konuşmalarının ardından bir defile düzenlendi.

COF’25, hazır giyim sektörünü başkentte bir araya getiriyor. Fuarda, Türkiye’nin 100’e yakın kadın hazır giyim markası, 50 farklı ülkeden 5 binin üzerinde yerli ve yabancı profesyonel alıcıyla buluşuyor.

ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara’nın köklü bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayarak, “Ankara’nın köklerinde asırlarca süzülmüş bir ustalık var. Burası sıradan bir kent değil. Tasarımındaysa geleceğe yön veren bir vizyon var. Bugün o vizyonu tekrar görüyoruz” dedi.

Yılmaz, tekstil sektörünü yeniden canlandırma zorunluluğuna da dikkat çekti: “Biz tekstilde geleneksel sektörlerde rekabet etmediğimiz, 5 bin yıllık hikayemiz ile motiflerini gelenekle oluşturduğumuz, rakibi az olan, cari açık kapatabilecek, ithal ikame ürünü olmayan bu sektörlerle ayağa kalkmadığımız müddetçe ne genç işsizlik azalacak, ne de cari açık kapanacak. Mahkumuz, mecburuz bu sektörleri ayağa kaldırmaya.”

Fuarı ziyaret eden Gamze Erdem, “Vallahi yeni geldik, defileyle başladı. Keyifli gözüküyor. Beklediğimizden daha kalabalık. Farklı bir konsept, emek var burada. Alkışlamak için buradayız” diyerek düşüncelerini paylaştı. Ziyaretçilerden Şirin Koşar ise “Ankara fuarına ilk defa katılıyorum. Mankenlerden Sude Koşar’ın annesiyim. Onun vasıtasıyla katıldım. Defilesini seyrettim, gerçekten tekstil ürünleri çok güzel. Birazdan fuarı da gezeceğim, fikir sahibi olacağım. Defile çok güzel, tasarımlar çok güzel. Çok güzel düşünülmüş, herkese hitap edecek şekilde tasarlanmış” açıklamasında bulundu.

Fuar, 3-6 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilere açık kalacak.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara Uluslararası Hazır Giyim ve Moda Fuarı COF’25 Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gerede Medyatakip