1. Haberler
  2. Genel
  3. Ankara’nın Meşhur Simidi İşte Böyle Yapılıyor

Ankara’nın Meşhur Simidi İşte Böyle Yapılıyor

ankaranin meshur simidi iste boyle yapiliyor mPKxWB2B.jpg

Ankara’nın en eski fırınlarından biri olan Tarihi Doğuş Simit Fırını, geleneksel yöntemlerle ürettiği Ankara simidinin 120 yıllık lezzetini korumaya devam ediyor.

Ankara’nın Altındağ ilçesine bağlı Kale Mahallesi’nde yer alan bu fırın, 120 yıllık tarifle ürettiği simidin aslına uygun tadını sürdürüyor. Hamurunun dinlendirilmesi ve dışına sürülen pekmezli şerbeti, simidin dikkat çeken özellikleri arasında. Aynı zamanda, bu lezzet, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Fırında 45 yıldır çalışan simit ustası Mustafa Tümer, Ankara simidinin diğerlerinden ayıran detaylar hakkında bilgi verdi.

“Hamurun 45 dakika dinlenmesi lazım.”

Tümer, Ankara simidinin benzerlerinden ayıran en önemli özelliğinin hamurunun dinlendirilerek hazırlanması olduğunu vurgulayarak, “Hamuru dinlendirmezsen simit çıkmaz. Kimse yemez. Günde ortalama 2 bin civarı müşterim oluyor. Bazı oteller, hastaneler ve okullar da toptan şekilde bizden simit alıyorlar.” dedi.

“Bu aromayı başka illerde yapılan simitlerde bulmak mümkün değil.”

Fırının daimi bir müşterisi, tercih sebeplerini paylaşırken, “Hamurunun ve özellikle şerbetinin farklı olması, simidin dış kaplamasında ayrı bir tat oluşturuyor. Bu aromayı başka illerde yapılan simitlerde bulmak mümkün değil. Ayrıca odun fırınında pişmesi, lezzetini ve kalitesini artırıyor. Simidin esas özelliği susamının bol, dokusunun ise gevrek olması. Bu da tercih edilme nedenlerinden biri. Katkı maddesi içermediği ve odun ateşinde piştiği için daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Özellikle peynir, ayran ya da çayla birlikte gayet güzel bir öğün oluyor.” şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara’nın Meşhur Simidi İşte Böyle Yapılıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gerede Medyatakip