1. Haberler
  2. Genel
  3. Bilecik’in Meşhur Boncuk Fasulyesi Hasada Hazırlanıyor

Bilecik’in Meşhur Boncuk Fasulyesi Hasada Hazırlanıyor

bilecikin meshur boncuk fasulyesi hasada hazirlaniyor 9B7V4eu3.jpg

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde tescilli boncuk fasulyesi için iplikleme çalışmaları başladı. 1500 dekarlık alandan 1500 ton ürün bekleniyor.

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde, kılçıksız ve parlak dış yüzeyi ile dikkat çeken tescilli boncuk fasulyesi için üreticiler, hasat öncesi iplikleme çalışmalarına başladı. İlçede 1500 dekar alanda yetiştirilen boncuk fasulyesinin bu yıl yaklaşık 1500 ton ürün vermesi bekleniyor.

72 Çeşit Yetiştiriliyor

Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürü, Bilecik genelinde 72 çeşidin yetiştirildiğini ve bunlardan birinin “Pazaryeri boncuğu” olduğunu belirtti. İlçenin yüksek rakımı ve uygun hava koşulları, fasulyenin lezzetini artırıyor. Ürünün, İstanbul, Bursa ve Eskişehir gibi büyükşehirlere gönderileceği ve hasadın ilk döneminde iyi bir fiyatla satılacağı öngörülüyor.

Hasat işleminin ağustos ayında başlayacağını vurgulayan yetkili, ekilen tohumların 15 gün içinde kardeşlenme dönemine gireceğini ifade etti. Sarmaşık bitki olan boncuk fasulyesi, yaklaşık 1,5-2 metre boylandığında, daha önce hazırlanmış tesisata ip atarak tellere bağlanıyor. Meyve verme süreci, ağustos ayında başlayarak eylül ayının sonlarına kadar devam ediyor.

Dereköylü üreticilerden biri olan Halil Senaver, mayıs başlarında tohumları tarlaya ektiğini ve haziranda bitkinin iplikleme çalışmalarına başladıklarını aktardı.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bilecik’in Meşhur Boncuk Fasulyesi Hasada Hazırlanıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gerede Medyatakip