Bir teknik serviste, tamir için getirilen cep telefonunun bataryası, işlem sırasında bomba gibi patlayarak alev aldı. O anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Patlama nedeniyle iş yerinde kısa süreli panik yaşanırken, olayda yaralanan olmadı.
Kastamonu’nun Cebrail Mahallesi Şehit Cemal Tepeli Sokak’ta yaşanan olayda, cep telefonunun bataryası cihazın ısıtılması sırasında aniden alev aldı. Yangına ilk etapta müdahale edilmesine rağmen kontrol altına alınamayınca, batarya iş yeri dışına çıkarıldı ve kendi kendine sönmesi beklendi. Patlama anına ait güvenlik kamerası görüntüleri sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.
“Kalitesiz Batarya Felakete Neden Olabilirdi”
İşletme sahibi Bilal Canlı, yaşanan olayı şöyle aktardı:
“Devletin sertifika aldırdığı bir usta öğreticiyim. Patlayan batarya daha önce başka bir ilde değiştirilmiş ve kalitesiz bir üründü. Cihazı 50-60 derece ısıtırken batarya alev aldı. Bu tür durumlar evde ya da arabada yaşansa büyük felaket olurdu. Batarya gibi enerji depolayan ürünlerde kalite çok önemli” dedi.
“Cihaz Aynı Gün Teslim Edildi”
Servis çalışanı Ahmet Canlı ise cihazın sahibine aynı gün geri teslim edildiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Şişmiş batarya değişimi için bırakıldı. Kapağını açtıktan kısa bir süre sonra batarya patladı. Hızlıca müdahale ettik, dışarı çıkardık. Cihazı yeniden toplayarak aynı gün sahibine teslim ettik. Şu an sorunsuz şekilde kullanılıyor” dedi.
Vatandaşlara Önemli Uyarılar
Bilal Canlı, batarya kullanımına ilişkin önemli uyarılarda da bulundu:
“Şarj yüzde 20’nin altına düştüğünde takılmalı, yüzde 90’a geldiğinde çıkarılmalı. Ayrıca her telefonun şarj gücü farklıdır. Uyumlu ve kaliteli kablo ile adaptör kullanılmalı” diyerek dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.
(İHA)