Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmit Mezbahası, Ramazan ayında artan et talebini karşılamak için yoğun bir mesai harcıyor.
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte mezbahalardaki kesim işlemleri hız kazanıyor ve çalışanlar, vatandaşların sağlıklı et tüketimini sağlamak amacıyla titiz bir şekilde görev yapıyor.
İzmit Mezbahası’nın günlük kesim kapasitesi hakkında bilgi veren Mezbahalar Şefi, “İzmit Mezbahası, günlük 99 büyükbaş ve 720 küçükbaş kesim kapasitesine sahip.” dedi. Kesim işlemlerinin ardından etlerin bir gün bekletilerek soğutulduğunu belirten şef, kesilen etlerin sıcaklığının 37 dereceden kademeli olarak 4 dereceye düşürüldüğünü ifade etti. Bu sürecin, etin kalitesini belirlemede önemli bir rol oynadığını vurguladı.
Kesim işlemleri sırasında hijyen ve hayvan refahının öncelikli olduğunu belirten şef, “Hayvanlar önce padoklara alınıyor, ardından kapalı alanda helal kesim standartlarına uygun bir şekilde kesim gerçekleştiriliyor. Kesim sonrası karkaslar iki parça halinde depolama alanlarına aktarılıyor.” şeklinde konuştu.
Ramazan Ayında Kesim Sayısı İki Katına Çıktı
Ramazan ayının başlamasıyla birlikte mezbahada kesim işlemlerinin iki katına çıktığına dikkat çeken şef, “Normal günlere kıyasla kesim sayısı iki katına çıkmış durumda. Bu hafta bir günde 86 büyükbaş kesimi gerçekleştirdik. Talebi karşılamak için daha yoğun bir program uyguluyoruz.” ifadelerini kullandı.
Kesim ücretleri hakkında da bilgi veren şef, “Kesim ücretlerimiz büyükbaş için 406, küçükbaş için 50 lira. Bu fiyatlar çevre illere kıyasla daha uygun. Kasapların taşıma maliyetleri ise mesafeye göre değişiyor ve yaklaşık 100 lira nakil ücreti ödüyorlar.” açıklamasında bulundu.
Mezbahada üç yıldır kasap olarak görev yapan Abdullah Özdoğan, ramazan ayının yoğunluk getirdiğini belirterek, “Ramazan ayı yoğunluk getiriyor, bu da ister istemez stres ve yorgunluğu artırıyor. Oruçluyken çalışmak elbette daha zor oluyor ama sonuçta halka hizmet ediyoruz. İşimizin gereği bu.” dedi.
(Haber Merkezi)